Presentatietip:
serveer beide gerechten
op pisangbladeren
Vleesgerecht
(runderhaas in een zoet-pittige
ketjapsaus)
Wijnsuggestie
200 gram runderhaas, 7 rode
sjalotjes, 4 teentjes knoflook, 3 schijfjes gember,
3 rode lomboks, 2 eetlepels olie, 4 eetlepels ket
jap manis, 2 eetlepels ketjap asin, 1 felgekleurde
paprika, 1 theelepel zwarte peper
Snijd het vlees in blokjes, pel
de sjalotjes en knoflook en versnipper deze.
Voeg vervolgens de schijfjes gember toe. Was de
rode lomboks en snijd deze grof. Verhit de olie
en fruit de sjalotjes en knoflook. Doe de gember
en runderhaas erbij en roerbak dit ongeveer 3
minuten. Voeg de ketjap manis, ketjap asin en
zwarte peper toe en tot slot de lomboks. Indien
nodig, voeg dan water toe.
De Sauvignon Blanc
afkomstig uit Nieuw zee
land past uitstekend bij dit
gerecht. De Sauvignon Blanc
is een droge, tropische, witte
wijn. Verkrijgbaar bij de
betere slijterij.
38 Moesson
Moesson #3 September.indd 38
97-08-9008 14'49'?0