Presentatietip: serveer beide gerechten op pisangbladeren Vleesgerecht (runderhaas in een zoet-pittige ketjapsaus) Wijnsuggestie 200 gram runderhaas, 7 rode sjalotjes, 4 teentjes knoflook, 3 schijfjes gember, 3 rode lomboks, 2 eetlepels olie, 4 eetlepels ket jap manis, 2 eetlepels ketjap asin, 1 felgekleurde paprika, 1 theelepel zwarte peper Snijd het vlees in blokjes, pel de sjalotjes en knoflook en versnipper deze. Voeg vervolgens de schijfjes gember toe. Was de rode lomboks en snijd deze grof. Verhit de olie en fruit de sjalotjes en knoflook. Doe de gember en runderhaas erbij en roerbak dit ongeveer 3 minuten. Voeg de ketjap manis, ketjap asin en zwarte peper toe en tot slot de lomboks. Indien nodig, voeg dan water toe. De Sauvignon Blanc afkomstig uit Nieuw zee land past uitstekend bij dit gerecht. De Sauvignon Blanc is een droge, tropische, witte wijn. Verkrijgbaar bij de betere slijterij. 38 Moesson Moesson #3 September.indd 38 97-08-9008 14'49'?0

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2008 | | pagina 38