Oerap-Oerap Singaradja Groentegerecht: (lauwwarm groentegerecht met gekruide kokos) n alweer 30 jaar, maar is drie jaar geleden in een nieuw jasje ge stoken. Eigenares Lucinda Zwart behoort tot de derde generatie: 'De jonge Indischen mogen best meer hun gezicht laten zien en benadrukken dat ze hard op weg zijn. Dit geldt ook voor de Indi sche keuken: een volwaardige keuken die in stand moet worden gehouden. We hebben nog de zelfde klassieke keuken als toen mijn oma begon, onze ambiance is nu daarentegen modern.' Om geven door een strak en donker interieur, maar omringd met al lerlei mooie, kleurrijke Indonesi sche kunst en decoraties, waan je je in oosterse sferen. Moesson #3 September.indd 39 Ginnekenweg 24 4818 JE Breda T 076 - 514 79 00 www.singaradja.nl Bereidingswijze: Snijd de geblancheerde kool in stukjes. Meng alle groenten, fijngesneden lomboks, geraspte kokos en sjalotjes goed door elkaar in een kom. Meng in een aparte kom alle ingrediënten voor de saus. Doe vervolgens de saus en het groentemengsel bij elkaar en meng dit goed door elkaar. Breng het geheel met limoensap, peper en zout op smaak en serveer op kamertemperatuur. Als bijgerecht is nasi poetih zeer geschikt; de oerap oerap komt zo goed tot zijn recht. september 2008 39 97-08-9008 14-4930 Ingrediënten: 100 gram kool, 100 gram taugé, 100 gram sperzie boontjes, 2 rode lomboks, 1 eetlepel geraspte kokos Ingrediënten saus: 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels sambal, 2 eetlepels gebakken sjalotjes, 1 eetlepel olie, 1/2 theelepel witte suiker, 1/4 theelepel zout, 1/4 theelepel zwarte peper, 3 gesneden limoen blaadjes, 1 limoen, gehakte kentjoer, peper en zout

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2008 | | pagina 39