Oerap-Oerap
Singaradja
Groentegerecht:
(lauwwarm groentegerecht met gekruide kokos)
n
alweer 30 jaar, maar is drie jaar
geleden in een nieuw jasje ge
stoken. Eigenares Lucinda Zwart
behoort tot de derde generatie:
'De jonge Indischen mogen best
meer hun gezicht laten zien en
benadrukken dat ze hard op weg
zijn. Dit geldt ook voor de Indi
sche keuken: een volwaardige
keuken die in stand moet worden
gehouden. We hebben nog de
zelfde klassieke keuken als toen
mijn oma begon, onze ambiance
is nu daarentegen modern.' Om
geven door een strak en donker
interieur, maar omringd met al
lerlei mooie, kleurrijke Indonesi
sche kunst en decoraties, waan
je je in oosterse sferen.
Moesson #3 September.indd 39
Ginnekenweg 24
4818 JE Breda
T 076 - 514 79 00
www.singaradja.nl
Bereidingswijze: Snijd de geblancheerde kool
in stukjes. Meng alle groenten, fijngesneden
lomboks, geraspte kokos en sjalotjes goed door
elkaar in een kom. Meng in een aparte kom alle
ingrediënten voor de saus. Doe vervolgens de saus
en het groentemengsel bij elkaar en meng dit goed
door elkaar. Breng het geheel met limoensap, peper
en zout op smaak en serveer op kamertemperatuur.
Als bijgerecht is nasi poetih zeer geschikt; de oerap
oerap komt zo goed tot zijn recht.
september 2008 39
97-08-9008 14-4930
Ingrediënten: 100 gram kool, 100 gram taugé, 100 gram sperzie
boontjes, 2 rode lomboks, 1 eetlepel geraspte kokos
Ingrediënten saus: 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels
sambal, 2 eetlepels gebakken sjalotjes, 1 eetlepel
olie, 1/2 theelepel witte suiker, 1/4 theelepel zout,
1/4 theelepel zwarte peper, 3 gesneden limoen
blaadjes, 1 limoen, gehakte kentjoer, peper en
zout