Dewi Sri
Ajam setan
Vleesgerecht:
(Hete kip)
Dewi Sri
Genoemd naar de godin van de rijst is het niet
verwonderlijk dat restaurant Dewi Sri een eerbare
plek toekent aan de nasi toempeng. Opgediend
bij speciale gelegenheden krijgt nasi koening een
extra symboliek in de zogenoemde kegelvorm.
Restaurantmanager Robin Schuttevaer: 'Zo wijst
de rijstberg naar boven, naar de hemel, als dank
voor het voedsel dat de mens geschonken is'
Speciaal voor Moesson twee specialiteiten van
Dewi Sri die uitstekend passen bij de nasi toem-
peng.
Restaurantmanager
Robin Schuttevaer en
chef-kokkin Tara Tarinih
Westerkade 20-21
3016 CM Rotterdam
T 010 - 436 02 63
www.dewisri.nl
Ingrediënten: 1 maïskip van circa 750 gram
Specerijenpasta: 100 gram sambal oelek, 4 teentjes knof
look, 50 gram verse gember, sap van een halve citroen,
6 djeroek poeroet bladeren, 80 gram suiker, 3 eetlepels
olie, zout en peper naar smaak
Bereidingswijze: Maak de kip schoon en verwijder over
tollig vet. Wrijf de kip in met wat citroensap en een snufje
zout en peper. Gril de kip in een oven gaar. Hak voor het
kruidenmengsel de geschilde knoflook en gember apart
van elkaar klein en maal fijn in een vijzel.
Verhit olie in een wadjan en fruit de knoflook en gem-
berpuree lichtbruin. Voeg de sambal en djeroek poeroet
blaadjes toe en laat zacht sudderen totdat de aroma's vrij
komen. Doe er citroensap en suiker bij en laat al roerend
sudderen tot een gladde saus. Snijd de gegrilde kip in
porties en overgiet deze met de vurige saus.
38 Moesson
Moesson #4 Oktober.indd 38 23-09-2008 15:37:17