Dewi Sri Ajam setan Vleesgerecht: (Hete kip) Dewi Sri Genoemd naar de godin van de rijst is het niet verwonderlijk dat restaurant Dewi Sri een eerbare plek toekent aan de nasi toempeng. Opgediend bij speciale gelegenheden krijgt nasi koening een extra symboliek in de zogenoemde kegelvorm. Restaurantmanager Robin Schuttevaer: 'Zo wijst de rijstberg naar boven, naar de hemel, als dank voor het voedsel dat de mens geschonken is' Speciaal voor Moesson twee specialiteiten van Dewi Sri die uitstekend passen bij de nasi toem- peng. Restaurantmanager Robin Schuttevaer en chef-kokkin Tara Tarinih Westerkade 20-21 3016 CM Rotterdam T 010 - 436 02 63 www.dewisri.nl Ingrediënten: 1 maïskip van circa 750 gram Specerijenpasta: 100 gram sambal oelek, 4 teentjes knof look, 50 gram verse gember, sap van een halve citroen, 6 djeroek poeroet bladeren, 80 gram suiker, 3 eetlepels olie, zout en peper naar smaak Bereidingswijze: Maak de kip schoon en verwijder over tollig vet. Wrijf de kip in met wat citroensap en een snufje zout en peper. Gril de kip in een oven gaar. Hak voor het kruidenmengsel de geschilde knoflook en gember apart van elkaar klein en maal fijn in een vijzel. Verhit olie in een wadjan en fruit de knoflook en gem- berpuree lichtbruin. Voeg de sambal en djeroek poeroet blaadjes toe en laat zacht sudderen totdat de aroma's vrij komen. Doe er citroensap en suiker bij en laat al roerend sudderen tot een gladde saus. Snijd de gegrilde kip in porties en overgiet deze met de vurige saus. 38 Moesson Moesson #4 Oktober.indd 38 23-09-2008 15:37:17

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2008 | | pagina 38