Wm
Oedang peteh
W J W\ -
Tip: fruit, voor extra diepte aan de
smaak, de garnalenkoppen in het basis
kruidenmengsel mee; verwijder ze voordat
de garnalen worden toegevoegd.
Wijntje?
(Smeuïge garnalen met petehbonen
in kruidige kokosroom)
Visgerecht:
12 verse garnalen (maat 16/20),
petehbonen
jgS|20 gram sambal oelek, 2 teentjes
knoflook, 1 grote ui, 5 gram trassi 1 blikje santen,
3 eetlepels olie, suiker en zout
Bereidingswijze
Schil de garnalen, maar laat een stukje
van de staartschil over. Verwijder darmkanaal, snijd de
garnaal in de lengte half open en zet gekoeld opzij. Snijd
voor het kruidenmengsel de ui en teentjes knoflook klein
en maal fijn. Verkruimel de trassi.
Verhit olie in een wadjan en fruit de knoflook, ui en trassi
totdat de aroma's vrij komen. Voeg de sambal toe en laat
het mengsel zacht sudderen. Breng op smaak met suiker
en zout en laat alles nog even tot een compacte massa
sudderen. Voeg dan de santen toe, vervolgens de garnalen
en de in dunne reepjes gesneden petehbonen. Verwarm
circa twee minuten op hoog vuur.
X-
dit
oktober 2008 39
Omdat de kip pittig
van smaak is, biedt een
witte wijn vanwege zijn
frisheid de juiste onder
steuning. Daarnaast is de
kip een beetje zoetig van
smaak, wat om een
droge wijn vraagt.
Moesson #4 Oktober.indd 39
23-09-2008 15:37:35