Wm Oedang peteh W J W\ - Tip: fruit, voor extra diepte aan de smaak, de garnalenkoppen in het basis kruidenmengsel mee; verwijder ze voordat de garnalen worden toegevoegd. Wijntje? (Smeuïge garnalen met petehbonen in kruidige kokosroom) Visgerecht: 12 verse garnalen (maat 16/20), petehbonen jgS|20 gram sambal oelek, 2 teentjes knoflook, 1 grote ui, 5 gram trassi 1 blikje santen, 3 eetlepels olie, suiker en zout Bereidingswijze Schil de garnalen, maar laat een stukje van de staartschil over. Verwijder darmkanaal, snijd de garnaal in de lengte half open en zet gekoeld opzij. Snijd voor het kruidenmengsel de ui en teentjes knoflook klein en maal fijn. Verkruimel de trassi. Verhit olie in een wadjan en fruit de knoflook, ui en trassi totdat de aroma's vrij komen. Voeg de sambal toe en laat het mengsel zacht sudderen. Breng op smaak met suiker en zout en laat alles nog even tot een compacte massa sudderen. Voeg dan de santen toe, vervolgens de garnalen en de in dunne reepjes gesneden petehbonen. Verwarm circa twee minuten op hoog vuur. X- dit oktober 2008 39 Omdat de kip pittig van smaak is, biedt een witte wijn vanwege zijn frisheid de juiste onder steuning. Daarnaast is de kip een beetje zoetig van smaak, wat om een droge wijn vraagt. Moesson #4 Oktober.indd 39 23-09-2008 15:37:35

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2008 | | pagina 39