Voel je senang door...
Oosterse tonijn
door Mandy Mensingh fotografie en styling Serge Ligtenberg
culinair
Amuse:
100 gram tonijn, 1 eiwit, halve eetlepel rijst-
meel, 3 eetlepels slaolie, zout en peper, halve komkommer,
Japanse azijn, 1 theelepel suiker, Japanse sojasaus
Snijd de tonijn in vierkante, dunne
plakjes. Meng het rijstmeel met het eiwit en haal de rauwe
tonijnstukken hier doorheen, zodat er een dunne laag om de
stukken heen zit. Doorbak de tonijn lichtroze, en laat de bui
tenkant een beetje dichtschroeien tot er een klein krokant
laagje omheen zit. Snijd de geschilde komkommer in dunne
plakjes en maak een marinade met een scheutje Japanse
azijn, een beetje zout en een theelepel suiker. Giet tot slot
een beetje Japanse sojasaus over de tonijn heen.
Iedere maand wordt de
culinaire rubriek van Moesson
verzorgd door een SIR-restaurant.
De SIR (Selected Indonesian Restau
rants) bestaat sinds 1990 en verenigt
12 bijzondere restaurants. De aange
sloten restaurants hebben ieder een
eigen karakter, maar allen dragen
uit dat de Indonesische keuken een
vooraanstaande keuken is waar
we trots op mogen zijn.
november 2008 37
Oosterse tonijn, daging
rendang en saté babi
Moesson #5 Novemher inrlrl 37
0Q.10.000S 11-5000