Voel je senang door... Oosterse tonijn door Mandy Mensingh fotografie en styling Serge Ligtenberg culinair Amuse: 100 gram tonijn, 1 eiwit, halve eetlepel rijst- meel, 3 eetlepels slaolie, zout en peper, halve komkommer, Japanse azijn, 1 theelepel suiker, Japanse sojasaus Snijd de tonijn in vierkante, dunne plakjes. Meng het rijstmeel met het eiwit en haal de rauwe tonijnstukken hier doorheen, zodat er een dunne laag om de stukken heen zit. Doorbak de tonijn lichtroze, en laat de bui tenkant een beetje dichtschroeien tot er een klein krokant laagje omheen zit. Snijd de geschilde komkommer in dunne plakjes en maak een marinade met een scheutje Japanse azijn, een beetje zout en een theelepel suiker. Giet tot slot een beetje Japanse sojasaus over de tonijn heen. Iedere maand wordt de culinaire rubriek van Moesson verzorgd door een SIR-restaurant. De SIR (Selected Indonesian Restau rants) bestaat sinds 1990 en verenigt 12 bijzondere restaurants. De aange sloten restaurants hebben ieder een eigen karakter, maar allen dragen uit dat de Indonesische keuken een vooraanstaande keuken is waar we trots op mogen zijn. november 2008 37 Oosterse tonijn, daging rendang en saté babi Moesson #5 Novemher inrlrl 37 0Q.10.000S 11-5000

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2008 | | pagina 37