Daging rendang Hoofdgerecht: (gestoofd rundvlees) Wijntje? 38 Moesson Ingrediënten: 500 gram mager rundvlees, 3 eetlepels slaolie, 3 grote fijngemalen uien, 5 teentjes knoflook, verse gember naar smaak, sambal badjak naar smaak 1 eetlepel fijngesneden kemiri, 1 flinke eetlepel ketoembar, 1 theelepel komijnzaad, 1 flinke eetlepel koenjit, 1 theelepel tamarinde (alleen het vocht), goela djawa naar smaak, 1 kopje fijn gemalen kokos, 2 stuks citroenblad 2 stuks laurier, 1 eetlepel laos, 1 theelepel kaneel, zout naar smaak, 1 eetlepel paprika, 1 blikje kokosmelk Bereidingswijze: Snijd het rundvlees in dunne plakjes. Was de plak jes en kook ze in een beetje water. Doe wat slaolie in de pan, bak de uien en voeg alle ingrediënten zoals boven aangegeven toe, behalve de kokosmelk. Blijf roeren en doe er soms wat water bij. Doe de saus bij het vlees en roer goed. laat het vlees circa 45 minuten garen. Voeg tot slot het blikje kokosmelk toe. Variatietip: In Sumatra doet men er stukjes aardappel en bruine bonen bij Bij de amuse smaakt een droge witte wijn goed. Een rode Chileense wijn past perfect bij de vleesgerechten in het bijzonder de rendang. De wijn is stevig en behoudt zijn volle smaak bij het gekruide vlees. Moesson #5 November.indd 38 29-10-2008 11:52:13

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2008 | | pagina 38