empah R Wijntje? Bijgerecht: (gefrituurde gehaktballetjes) Bijgerecht: (groenten in geraspte kokos) Wijn gemaakt van de viognier druif, vanwege de kruidigheid in de saus. Deze druif biedt het nodige tegenspel. 40 Moesson Moesson #7 Januari.indd 40 Ingrediënten: 500 gram groene kool, 250 gram sperziebonen, 100 gram taugé, 150 gram geraspte kokos, 1 fijn gesneden ui, 3 uitgeperste teentjes knoflook, 2 fijn gehakte grote rode lomboks, 1/4 theelepel trassi, 1/2 theelepel kentjoer, 1/2 theelepel laos, 2 theelepels goela djawa, 1 eetlepel citroensap, zout Bereidingswijze: Meng in een kom de geraspte kokos, ui, knof look, lomboks, trassi, kentjoer, laos, goela djawa, het citroensap en wat zout. Maak de groene kool en sperziebonen schoon. Snijd de kool in smalle reepjes en de bonen in stukjes. Stoom de groen ten afzonderlijk boven een pan kokend water halfgaar. Zowel de kool als de bonen gedurende 10 minuten en de taugé gedurende 1 minuut. Schep de groenten vervolgens door het kokosmengsel. Stoom dan het geheel nog circa 5 minuten boven kokend water. Ingrediënten: 4 grote Spaanse pepers, 2 fijn gesneden uien, 1 thee lepel tamarinde, een duim gember, geschild en geraspt, 2 djeroek poeroet blaadjes, 1 salam blad, 100 gram geraspte kokos, 1 losgeklop te ei, 1 theelepel sereh, zout, zwarte peper uit de molen, 250 gram rundergehakt, olie om in te frituren Bereidingswijze: Wrijf in een kom de uien, de tamarinde, de gember, de djeroek poeroet en de salam fijn. Voeg 2 eetlepels koud water, de kokos, het ei, de sereh en wat zout en peper toe. Doe er het gehakt bij en kneed het mengsel goed door elkaar. Vorm van het mengsel balletjes ter grootte van walnoten. Vul de Spaanse pepers met dit mengsel. Verhit de frituurolie tot 190 graden en bak de gevulde pepers in circa 5 minuten bruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2009 | | pagina 40