Goenoeng kelapa:
Nagerecht:
(kokosberg)
Wijntje?
Yin Yang-effect: de combinatie
van een zoete, rijpe mango met Spaanse
peper zorgt voor harmonie.
Ingrediënten: (voor 6 stuks)
150 gram kokospuree/kokosmelk, 325 gram geslagen gezoete room,
20 gram gelatine, 35 gram water, 30 gram eidooiers, 25 gram suiker,
300 gram pure chocolade, geraspte kokos naar smaak, 1/2 mango, 1/2
Spaanse peper, 8 muntblaadjes
Bereidingswijze: Klop de eidooiers met suiker op en sla stijf tot witte
schuim. Klop de slagroom stijf en laat 20 gram gelatine weken in koud
water. Laat 35 milliliter water koken, knijp de gelatine uit en voeg toe
aan het kokende water. Laat staan om een beetje af te koelen. Meng
dan het water met de kokospuree/kokosmelk. Vervolgens mengt u
Elysium is een bij
zondere dessertwijn,
gemaakt van de muskaat
druif. De wijn heeft een
k fruitig-zoet aroma en past
L goed bij nagerechten
met chocolade.
het witte schuim (de eidooiers) en de stijf geslagen slagroom. Zet het
gebakje een uur in de koelkast.
Smelt de chocolade en doop het gebakje (voor 2/3) in de warme choco
lade. Bestrooi het met de geraspte kokos. Snijd de mango in blokjes en
de Spaanse peper in reepjes, en garneer deze samen met de munt
blaadjes.
januari 2009 41
Moesson #7 Januari.indd 41 7®+ 17-12-2008 18:13:37