Goenoeng kelapa: Nagerecht: (kokosberg) Wijntje? Yin Yang-effect: de combinatie van een zoete, rijpe mango met Spaanse peper zorgt voor harmonie. Ingrediënten: (voor 6 stuks) 150 gram kokospuree/kokosmelk, 325 gram geslagen gezoete room, 20 gram gelatine, 35 gram water, 30 gram eidooiers, 25 gram suiker, 300 gram pure chocolade, geraspte kokos naar smaak, 1/2 mango, 1/2 Spaanse peper, 8 muntblaadjes Bereidingswijze: Klop de eidooiers met suiker op en sla stijf tot witte schuim. Klop de slagroom stijf en laat 20 gram gelatine weken in koud water. Laat 35 milliliter water koken, knijp de gelatine uit en voeg toe aan het kokende water. Laat staan om een beetje af te koelen. Meng dan het water met de kokospuree/kokosmelk. Vervolgens mengt u Elysium is een bij zondere dessertwijn, gemaakt van de muskaat druif. De wijn heeft een k fruitig-zoet aroma en past L goed bij nagerechten met chocolade. het witte schuim (de eidooiers) en de stijf geslagen slagroom. Zet het gebakje een uur in de koelkast. Smelt de chocolade en doop het gebakje (voor 2/3) in de warme choco lade. Bestrooi het met de geraspte kokos. Snijd de mango in blokjes en de Spaanse peper in reepjes, en garneer deze samen met de munt blaadjes. januari 2009 41 Moesson #7 Januari.indd 41 7®+ 17-12-2008 18:13:37

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2009 | | pagina 41