Sierlijk eten culinair O Eigenaar Frank Deuning van The raffles heeft een overheerlijk menu voor u samengesteld; als voorgerecht een smakelijke otak otak, als hoofdgerecht een malse gulai kambing met daarbij zachte sam bal goreng hati en kruidige nasi goerih. Selamat makan! door mandy mensingh fotografie en styling serge ligtenberg BEREIDINGSWIJZE: Vermaal de sereh, laos, djeroek poeroet en knoflook tot een pasta. Voeg de suiker en zout toe en meng met de geraspte kokos. Bak de sambal aan en voeg de trassi toe. Meng dan het geheel tot een kruidenpasta. Leg de bananenbladeren klaar. Verdeel de kruidenpasta voor de helft over de bana nenbladeren en leg de gesneden kool erop. Leg daarna de in stukjes gesneden vis erop. Drapeer hier als laatste de rest van de krui denpasta, de kokosmelk en de kemangi op. Vouw de bananenbladeren dicht en stoom deze circa 15 minuten. Een droge Duitse riesling past goed bij de vis, of een stevige rosé uit de Provence. bij The Raffles VOORGERECHT: Otak otak (gestoomde vis in bananenblad) INGREDIËNTEN: 600 gram red snapperfilet of roodbaarsfilet 100 gram geraspte kokos 2 stuks sereh 2 stuks laos 8 blaadjes djeroek poeroet 2 teentjes knoflook 1 volle eetlepel sambal 1 afgestreken eetlepel trassi suiker en zout 4 bananenbladeren 4 lepels kokosmelk 100 gram groene kool 4 blaadjes kemangi (citroenbasilicum) februari 2009 37 Moesson #8 Februari.indd 37 27-01-2009 13:

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2009 | | pagina 37