Sierlijk eten
culinair O
Eigenaar Frank Deuning van The raffles heeft een overheerlijk
menu voor u samengesteld; als voorgerecht een smakelijke otak otak,
als hoofdgerecht een malse gulai kambing met daarbij zachte sam
bal goreng hati en kruidige nasi goerih. Selamat makan!
door mandy mensingh
fotografie en styling serge ligtenberg
BEREIDINGSWIJZE:
Vermaal de sereh, laos, djeroek poeroet en
knoflook tot een pasta. Voeg de suiker en
zout toe en meng met de geraspte kokos. Bak
de sambal aan en voeg de trassi toe. Meng
dan het geheel tot een kruidenpasta.
Leg de bananenbladeren klaar. Verdeel de
kruidenpasta voor de helft over de bana
nenbladeren en leg de gesneden kool erop.
Leg daarna de in stukjes gesneden vis erop.
Drapeer hier als laatste de rest van de krui
denpasta, de kokosmelk en de kemangi op.
Vouw de bananenbladeren dicht en stoom
deze circa 15 minuten.
Een droge Duitse riesling past goed bij
de vis, of een stevige rosé uit de Provence.
bij The Raffles
VOORGERECHT:
Otak otak (gestoomde vis in bananenblad)
INGREDIËNTEN:
600 gram red snapperfilet of roodbaarsfilet
100 gram geraspte kokos
2 stuks sereh
2 stuks laos
8 blaadjes djeroek poeroet
2 teentjes knoflook
1 volle eetlepel sambal
1 afgestreken eetlepel trassi
suiker en zout
4 bananenbladeren
4 lepels kokosmelk
100 gram groene kool
4 blaadjes kemangi (citroenbasilicum)
februari 2009 37
Moesson #8 Februari.indd 37
27-01-2009 13: