Onvergetelijk Ajam Djokja (kip met koenjitsaus) 'Gado gado en rijst smaken heerlijk bij de ajam Djokja' Ingrediënten: HOOFDGERECHT: eroverheen en zet het inuten in de oven. een opgevouwen 38 Moesson TIP! Serveer de kip op lotusblad 600 gram kippendijen zout en peper naar smaak 2 theelepels suiker 3 eetlepels plantaardige olie 1 grote rode ui 1 rode peper 2 a 3 gram laos eetlepel suiker 1 theelepel koenjitpoeder half kopje kippenbouillon BEREIDINGSWIJZE: Snijd de kippendijen in kleine blokjes (één dij in ongeveer 4 blokken). Marineer de kip met zout en peper naar smaak en voeg de thee lepels suiker toe. Laat de marinade dan min stens drie uur intrekken. Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de rode ui en rode peper fijn en de laos in dunne sliertjes, en bak deze ingrediënten in een hete pan met olie. Bak vervolgens de kipblokjes halfgaar in de pan en roer de blokjes door de rode ui, peper en laos. Doe dan 1 eetlepel suiker erbij en laat het karameliseren. Voeg op het laat ste moment de theelepel koenjitpoeder toe voor een mooie kleur, geur en smaak. Laat dit alles slechts een paar minuutjes bakken. Niet te lang, anders verdampen de kruiden. Voeg de kippenbouillon toe en laat even bakken. Doe tot slot het gerecht in een ovenschaal met aluminiumfolie gedurende 10 a 15 minuten RASA SENANG Gemullehoekenweg 127 5062 CC Oisterwijk T 013 - 528 60 86 www.rasasenang.nl Tijdens een verblijf in Indonesië kwam eigenaar Afai Wong van Rasa Senang in aanra king met allerlei verschillende soorten planten, kruiden en ingrediënten. Ze lieten een onvergetelijke, zintuiglijke indruk achter. Afai: 'Op straat in Yogyakarta zag ik lange rijen van zo'n honderd mensen bij een restaurantje staan dat kip verkocht. Ik dacht: Dat moet ik ook proeven. Ik heb nog nooit zulke lekkere kip gegeten als daar! Een stroopachtige smaak met de jongste, verste laos die je je kunt voorstellen. Dat rook je van een afstand.' Afai zag in Indonesië de laos voor zijn neus groeien: 'Indonesië is zo rijk met zijn kruiden.' Het zintuiglijke culinaire avontuur in Yogyakarta inspireerde hem voor de receptuur van zijn ajam Djokja. Moesson #9 Maart.indd 38 24-02-2009 14:28:50

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2009 | | pagina 38