Lekker voor erbij: roergebakken boontjes met witte rijst!. Ikan mentega Ketjap-botersaus HOOFDGERECHT: (zeebaars met ketjap-botersaus) Ingrediënten: 600 gram zeebaars (of een andere stevige vis, zoals zalm of Victoriabaars) 2 eiwitten peper en zout naar smaak 2 a 3 eetlepels bloem BEREIDINGSWIJZE: Snijd de vis in vierkante blokjes en marineer die in de eiwitten, peper en zout. Doe de bloem in een kom en haal de vis hier door heen. Frituur de blokjes vis dan 2 a 3 minuten in slaolie tot ze een beetje lichtbruin van kleur zijn. Haal dan de vis eruit en zet de frituur lager. Maak ondertussen de saus. Als deze klaar is, frituur dan de blokjes vis voor een tweede keer gedurende 2 a 3 minuten tot ze krokant zijn. Frituur niet te lang, an ders wordt de vis droog. Giet de saus er vlak voor het serveren overheen. BEREIDINGSWIJZE: 1 ui 3 teentjes knoflook 1 rode peper 50 gram boter 1 kopje ketjap manis BEREIDINGSWIJZE: Snijd de ui, knoflook en peper fijn. Verhit de boter in een pan. Doe hier de ingrediënten in en bak een klein beetje bruin. Voeg tot slot de ketjap manis toe en breng het geheel even aan de kook. maart 2009 39 Moesson #9 Maart.indd 39 4©+ 24-02-2009 14:29:07

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2009 | | pagina 39