Lekker voor erbij:
roergebakken boontjes
met witte rijst!.
Ikan mentega
Ketjap-botersaus
HOOFDGERECHT:
(zeebaars met ketjap-botersaus)
Ingrediënten:
600 gram zeebaars (of een andere stevige
vis, zoals zalm of Victoriabaars)
2 eiwitten
peper en zout naar smaak
2 a 3 eetlepels bloem
BEREIDINGSWIJZE:
Snijd de vis in vierkante blokjes en marineer
die in de eiwitten, peper en zout. Doe de
bloem in een kom en haal de vis hier door
heen. Frituur de blokjes vis dan 2 a 3 minuten
in slaolie tot ze een beetje lichtbruin van
kleur zijn. Haal dan de vis eruit en zet de
frituur lager. Maak ondertussen de saus. Als
deze klaar is, frituur dan de blokjes vis voor
een tweede keer gedurende 2 a 3 minuten
tot ze krokant zijn. Frituur niet te lang, an
ders wordt de vis droog. Giet de saus er vlak
voor het serveren overheen.
BEREIDINGSWIJZE:
1 ui
3 teentjes knoflook
1 rode peper
50 gram boter
1 kopje ketjap manis
BEREIDINGSWIJZE:
Snijd de ui, knoflook en peper fijn. Verhit de
boter in een pan. Doe hier de ingrediënten
in en bak een klein beetje bruin. Voeg tot
slot de ketjap manis toe en breng het geheel
even aan de kook.
maart 2009 39
Moesson #9 Maart.indd 39 4©+ 24-02-2009 14:29:07