Pitik bakar en saté lilit van Dewi Sri Ur^ :--jdP v? i - V culinair O Restaurant Dewi Sri vindt hem heerlijk: de kemirinoot. Speciaal voor Moessons kookliefhebbers twee recepten met de romige noten. De malse pitik bakar van Bretonse piepkuikens, en saté lilit, een saté van gekruid gehakt. - V- Va-- -k Saté lilit (saté van gekruid gehakt) DOOR MANDY MENSINGH FOTOGRAFIE EN STYLINC SERGE LIGTENBeRC s -Y. jk t. t - 'IP i n -v* v •n >■;»- c.x It' ii A' v." p - ;i INGREDIËNTEN: 500 gram (half om half) gehakt 1 theelepel zout 1/4 theelepel witte peper 2/3 kopje droog geraspte kokos 3 fijngehakte rawits 2 eetlepels fijngehakte palmsuiker 2 fijngehakte limoenblaadjes INGREDIËNTEN KRUIDENPASTA: 1 eetlepel koenjit 2 lomboks 2 teentjes knoflook 2 sjalotjes 2 centimeter gember 30 gram kemirinoten 1 eetlepel ketoembar 1/2 eetlepel gebakken trassi BEREIDINGSWIJZE: Stamp de kemirinoten en maal de gember en knoflook. Hak de lomboks en sjalotjes fijn. Doe wat plantaardige olie in een wadjan en roerbak hier de ingrediënten voor de kruidenpasta in, tot de pasta smeuïg is (ongeveer gedurende 5 minuten). Laat dit geheel dan in een bakje afkoelen. Doe de afgekoelde kruidenpasta in een blender samen met het rauwe gehakt, de fijngehakte rawit, palmsuiker en limoenblaadjes, en de geraspte kokos. Blender dit tot een homogene massa. Vorm het gekruide gehakt aan een serehstengel of een bamboestokje, en grill op een barbecue of grillpan. Iedere maand wordt de culinaire rubriek van Moesson verzorgd door een SIR-restaurant. De SIR (Selected Indonesian Restaurants) bestaat sinds 1990 en verenigt 11 bijzondere restaurants. De aangesloten restaurants hebben ieder een eigen karakter, maar allen SIR dragen uit dat de Indonesische keuken een vooraanstaande keuken is waar we trots op mogen zijn. mei 2009 43 Moesson #11 Mei.indd 43 21-04-09 17

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2009 | | pagina 43