Een hulde aan kemirinoten Pitik bakar 3 eetlepels olie 3 eetlepels koenjit Restaurant Dewi Sri is dol op de kemirinoot; een ingrediënt dat niet ontbreken mag in de Indonesische keuken. Chefkok Tara Tarinih: 'Kemiri noten hebben een bijzondere, romige smaak. Op Java vormen ze in veel ge rechten het hoofdbestanddeel.' Zo ook in deze twee gerechten. De saté lilit is lekker gekruid en pittig. De pitik bakar is geïnspireerd op een kipgerecht uit Indonesië, de ajam kampoeng. Eige naar Stephen Loe: 'Ajam kampoeng is een magere, malse, smaakvolle kip. In Indonesië is het een echt lekkernij. Met onze pitik bakar proberen wij die kenmerkende smaak te evenaren door Bretonse piepkuikens te gebruiken. Deze zijn klein, exclusief en super mals. Het recept daarentegen komt uit een klein dorpje in Indonesië.' Dewi Sri heeft naast zijn vestiging aan de Westerkade in Rotterdam (zie Moesson van oktober 2008) nog een andere vestiging in Hilligersberg. Deze is afgelopen zomer helemaal vernieuwd. Stephen: 'Ik wilde hier een hedendaagse, informele sfeer creëren. Er komen veel jonge mensen, stelletjes Moesson #11 Mei.indd 44 -fffiï 21-04-09 17:09 (geroosterde kip) INGREDIËNTEN: 2 piepkuikens (250 gram per stuk) 80 gram gestampte kemirinoten 30 centiliter kokosmelk 1 gemalen ui 2 centimeter gember 3 teentjes knoflook 2 centimeter laos 4 blaadjes salam 2 theelepels zout 1 theelepel witte peper BEREIDINGSWIJZE: Vouw de kippetjes open en doe ze met de olie in een pan. Stamp de kemirino ten en maal de gember en de knoflook. Voeg deze dan samen met de overige ingrediënten toe aan de kip en kook dit langzaam gaar. Laat het gedurende 2 uur op een klein vuur sudderen en daarna afkoelen. Warm de kip op de grill op. 44 Moesson

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2009 | | pagina 44