Kemirinoot 'Door de kip op een houts koolgrill op te warmen, krijg je echt een barbecuesmaak. Lekker weer? Je kunt ze natuurlijk ook op de bar becue doen!' De kemirinoot is de vrucht van de kemiriboom. De noot wordt ook wel candlenut genoemd vanwege zijn oliehoudende karakter. De noten geven een romige smaak aan gerechten en worden vaak gebruikt om er een sambal van te maken. De noot is blank, bijna crèmeachtig van kleur en de vorm is te vergelijken met hazelnoten en kikkererwten, maar de kemirinoot is groter van formaat. Voordat ze worden gebakken, moeten kemirinoten eerst geraspt, fijngewreven of gestampt worden. Ze kunnen ook eerst op een zacht vuur gepoft worden, hiervoor moet je een pan met een dikke bodem gebruiken. Last van haaruitval? De noten zouden hier goed tegen werken. Wrijf de noten fijn en kook ze met water in een pan, tot de olie er vanaf kan worden geschept. Behandel circa drie keer per de week de hoofdhuid met deze olie, en je haardos wordt weer als vanouds! mei 2009 45 en gezinnen. Het gaat niet alleen om het eten, maar om de hele sfeer eromheen. De vestiging aan de Wes terkade is formeler en klassiek, straalt 'tempo doeloe' uit. Mijn vader heeft dat zo vormgegeven, en dat zal zo blijven.' Maar nu de hoofdkeuken aan de Westerkade een grondige verbou wing ondergaat, is de keuken tijdelijk verhuisd naar Hilligersberg. DEWI SRI Grindweg 650, 3055 VD Rotterdam T 010 - 422 36 25 www.dewisri.nl Moesson #11 Mei.indd 45 21-04-09 17:09

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2009 | | pagina 45