culinair O Het is bijna zomer, de zon schijnt vaker; tijd voor tropische lekkernijen! Restaurant Klein Java heeft een proeverij samen gesteld van drie zoetigheden: tjendol, stroop soesoe en kwee mangkok. Maak de tjemilan manis nog tropischer door de cake verschillende smaakjes te geven of verse vruchtjes in de tjendol te gebruiken. Stroop soesoe DOOI MANDY MENSINGH FOTOGRAFIE EN STYLINC SERGE LIGTEN (vruchten op rozensiroop met kokosmelk) INGREDIËNTEN: 5 deciliter water 750 gram suiker 5 milliliter rozenessence kokosmelk naar smaak BEREIDINGSWIJZE: Zet het water met de suiker op het vuur en laat zachtjes koken tot alle suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen en roer de rozenessence erdoorheen. Voeg bij het serveren water en kokosmelk toe aan de siroop. Maak stroop soesoe af met verschillende tropische verse vruchtjes. Iedere maand wordt de culinaire rubriek van Moesson verzorgd door een SIR-restaurant. De SIR (Selected Indonesian Restaurants) bestaat sinds 1990 en verenigt 11 bijzondere restaurants. De aangesloten restaurants hebben ieder een eigen karakter, maar allen SIR dragen uit dat de Indonesische keuken een vooraanstaande keuken is waar we trots op mogen zijn. juni 2009 37 Moesson #12 Juni.indd 37

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2009 | | pagina 37