culinair O
Het is bijna zomer, de zon schijnt vaker; tijd voor tropische
lekkernijen! Restaurant Klein Java heeft een proeverij samen
gesteld van drie zoetigheden: tjendol, stroop soesoe en kwee
mangkok. Maak de tjemilan manis nog tropischer door de
cake verschillende smaakjes te geven of verse vruchtjes in de
tjendol te gebruiken.
Stroop soesoe
DOOI MANDY MENSINGH
FOTOGRAFIE EN STYLINC SERGE LIGTEN
(vruchten op rozensiroop met
kokosmelk)
INGREDIËNTEN:
5 deciliter water
750 gram suiker
5 milliliter rozenessence
kokosmelk naar smaak
BEREIDINGSWIJZE:
Zet het water met de suiker op het
vuur en laat zachtjes koken tot alle
suiker is opgelost. Laat de siroop
afkoelen en roer de rozenessence
erdoorheen. Voeg bij het serveren
water en kokosmelk toe aan de
siroop. Maak stroop soesoe af
met verschillende tropische verse
vruchtjes.
Iedere maand wordt de culinaire rubriek van Moesson verzorgd door een SIR-restaurant. De SIR (Selected Indonesian Restaurants)
bestaat sinds 1990 en verenigt 11 bijzondere restaurants. De aangesloten restaurants hebben ieder een eigen karakter, maar allen
SIR dragen uit dat de Indonesische keuken een vooraanstaande keuken is waar we trots op mogen zijn.
juni 2009 37
Moesson #12 Juni.indd 37