Tjendol Ook andere zoetigheden kunnen in de proeverij, zoals spekkoek of kwee lapis! juni 2009 39 Moesson #12 Juni.indd 39 27-05-09 12:49 (gevulde kokosdrank) INGREDIËNTEN: 8 deciliter water 60 gram maïzena 15 gram tapiocameel 6 deciliter kokosmelk 250 gram goela djawa 1 theelepel pandanpasta 1 theelepel zout 3 pandanbladeren eventueel 1 blik (maar liever verse) zoete nangka of durian BEREIDINGSWIJZE: Voor het maken van de groene parels/ sliertjes, kenmerkend voor tjendol, heeft u een zeef of vergiet nodig met grote gaten van 5 millimeter doorsnee. Zet vooraf een grote kom met koud water en een vergiet klaar. Neem een half kopje water uit 8 deciliter water en breng wat overblijft aan de kook. Maak van de maïzena, tapioca, pandanpasta en het koude water een papje en giet dit al roerend in het kokende water. Zet het vuur zachter en blijf 5 minuten roe ren. Stort de groene pap in het vergiet, dat u boven de kom met koud water houdt. Druk of wrijf met een houten lepel de massa door het vergiet, zodat er voortdurend druppels in het water vallen. Laat de parels goed afkoelen, giet het meeste water af en zet de kom afgedekt in de koelkast. Roer het zout en 1 deciliter water door de kokosmelk. Maak een stroopje van 2 deciliter water met de goela djawa en pandanbladeren. Doe in een hoog glas een fikse scheut stroop, daarop enkele eetlepels parels. Vul eventueel stukjes nangka of doerian en ijsblokjes toe, en vul aan met kokos melk.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2009 | | pagina 39