Knoop meerdere
stengels aan elkaar. Dit
maakt het gemakkelijker ze later te
verwijderen uit het gerecht.
Tjoemi tjoemi isi
(inktvis gevuld met tonijn)
INGREDIËNTEN:
500 gram inktvistube (ongeveer 150 gram
per stuk
250 gram verse tonijn
2 eieren
80 milliliter kokosmelk
zout en suiker naar smaak
1 wortel
1 kleine ui
1 rode paprika
2 lente-uitjes
INGREDIËNTEN KRUIDENPASTA
3 teentjes knoflook
5 kemirinoten
1 grote ui
4 grote rode chilipepers
2 eetlepels koenjit
1 stukje verse gember
3 takjes korianderblaadjes
3 serehstengels
6 limoenblaadjes
Gastheer en chefkok Ardi Slamet Priyadi: 'Sereh is heel aromatisch, heel fris. Als ik het ruik moet ik
direct aan mijn moeder denken die staat te koken. Zij gebruikte dit kruid vaak in haar gerechten.'
Ardi werkt veel met sereh. Je kunt van de stengels bijvoorbeeld thee trekken, zoals de Padi-thee
(zie Moesson van april 2008). Ardi: 'Ook rijst kun je heerlijk fris maken door er simpel wat sereh
bij te doen.' Het dessert is van eigen receptuur. Ardi: 'In plaats van Amaretto kun je ook Calvados
gebruiken, of melk- of pure chocolade in plaats van witte.'
Koolkaai 9a
2000 Antwerpen
België
T 0032 3225 1446
www.padi-asianfood.be
BEREIDINGSWIJZE
Maal de tonijn samen met de eieren in
een blender en voeg peper en zout toe.
Vul daarna de inktvistube met de tonijn.
Maal het kruidenmengsel (met uitzonde
ring van de serehstengels en de limoen
blaadjes) tot een heel fijne massa. Bak
daarna het kruidenmengsel in wat olie
tot het goed ruikt en doe als laatste de se
reh en de limoenblaadjes erbij. Voeg dan
een kleine hoeveelheid water of bouillon
toe (de hoeveelheid is afhankelijk van hoe
dik u het mengsel wenst). Snijd de wortel,
ui, rode paprika en lente-uitjes in stukjes.
Voeg de inktvis en de gesneden groeten
toe. Bak alles ongeveer 7 minuten. Voeg
tot slot de kokosmelk en zout en suiker
naar eigen smaak, toe.
40 Moesson
Moesson #1 Juli 2009 PIM.indd 40