Knoop meerdere stengels aan elkaar. Dit maakt het gemakkelijker ze later te verwijderen uit het gerecht. Tjoemi tjoemi isi (inktvis gevuld met tonijn) INGREDIËNTEN: 500 gram inktvistube (ongeveer 150 gram per stuk 250 gram verse tonijn 2 eieren 80 milliliter kokosmelk zout en suiker naar smaak 1 wortel 1 kleine ui 1 rode paprika 2 lente-uitjes INGREDIËNTEN KRUIDENPASTA 3 teentjes knoflook 5 kemirinoten 1 grote ui 4 grote rode chilipepers 2 eetlepels koenjit 1 stukje verse gember 3 takjes korianderblaadjes 3 serehstengels 6 limoenblaadjes Gastheer en chefkok Ardi Slamet Priyadi: 'Sereh is heel aromatisch, heel fris. Als ik het ruik moet ik direct aan mijn moeder denken die staat te koken. Zij gebruikte dit kruid vaak in haar gerechten.' Ardi werkt veel met sereh. Je kunt van de stengels bijvoorbeeld thee trekken, zoals de Padi-thee (zie Moesson van april 2008). Ardi: 'Ook rijst kun je heerlijk fris maken door er simpel wat sereh bij te doen.' Het dessert is van eigen receptuur. Ardi: 'In plaats van Amaretto kun je ook Calvados gebruiken, of melk- of pure chocolade in plaats van witte.' Koolkaai 9a 2000 Antwerpen België T 0032 3225 1446 www.padi-asianfood.be BEREIDINGSWIJZE Maal de tonijn samen met de eieren in een blender en voeg peper en zout toe. Vul daarna de inktvistube met de tonijn. Maal het kruidenmengsel (met uitzonde ring van de serehstengels en de limoen blaadjes) tot een heel fijne massa. Bak daarna het kruidenmengsel in wat olie tot het goed ruikt en doe als laatste de se reh en de limoenblaadjes erbij. Voeg dan een kleine hoeveelheid water of bouillon toe (de hoeveelheid is afhankelijk van hoe dik u het mengsel wenst). Snijd de wortel, ui, rode paprika en lente-uitjes in stukjes. Voeg de inktvis en de gesneden groeten toe. Bak alles ongeveer 7 minuten. Voeg tot slot de kokosmelk en zout en suiker naar eigen smaak, toe. 40 Moesson Moesson #1 Juli 2009 PIM.indd 40

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2009 | | pagina 40