N L Variatietip: in plaats van banaan kun je ook ananas grillen! culinair Pisang Bakar (gegrilde banaan) INGREDIËNTEN: 4 bananen 1 limoen 1/2 rijpe mango 2 passievruchten 8 eetlepels Amaretto 8 eetlepels bruine suiker witte chocoladeschilfers vanille ijs BEREIDINGSWIJZE: Snijd de bananen overlangs in twee helften. Gril de bananen aan beide zijden in de pan tot ze bruin kleuren. Maal voor de saus de mango en voeg hieraan het sap van de limoen en de passievruchten toe tot een homogene massa. Verhit de bruine suiker in de pan tot deze smelt. Doe dan de Amaretto en de mango-passievruchtenpuree erbij, en laat even doorkoken. Schik de bananen en overgiet deze met de warme saus. Serveer met vanille-ijs en werk af met stukjes witte chocolade schilfers. juli 2009 41 Moesson #1 Juli 2009 PIM.indd 41 23-06-09 17:14

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2009 | | pagina 41