Een smakelijk f met restaurant egstje Tjoe-Tjoe Mas SIR Het is zomer en wat doe je dan het liefst? Barbecueën! Gastvrouw Silvia Lutam stelde drie verfijnde sauzen samen die perfect combineren met iga kambing: boem boe Bali saus, djawa saus en ren- dangsaus. En voor de visliefheb- bers een extraatje: tompouce van gefrituurde garnaal met krokante groenten. Boemboe Bali saus Iga kambing Iedere maand wordt de culinaire rubriek van Moesson verzorgd door een SIR-restaurant. De SIR (Selected Indonesian Restaurants) bestaat sinds 1990 en verenigt 11 bijzondere restaurants. De aangesloten restaurants hebben ieder een eigen karakter, maar allen dragen uit dat de Indonesische keuken een vooraanstaande keuken is waar we trots op mogen zijn. augustus 2009 47 Moesson #2 Aug 2009.indd 47 29-07-09 10:53 DOOR MANDY MENSINGH FOTOGRAFIE EN STYLING SERGE LIGTENBERG (mild en zoet van smaak, op de foto de rode saus aan de bovenkant) INGREDIËNTEN: 1 fijngesneden ui 4 teentjes knoflook 2 in stukjes gesneden rode Spaanse pepers 4 verse in stukjes gesneden rode rawits 2 theelepels trassi 4 eetlepels arachide-olie 3 salamblaadjes 3 blaadjes djeroek poeroet 1 theelepel tamarindewater 2 eetlepels ketjap BEREIDINGSWIJZE: Wrijf in een vijzel de uien, knoflook, Spaanse pepers, rawits en trassi fijn. Verhit de olie in een pan en fruit hierin het fijngewreven mengsel voortdurend omscheppend met de salam en de djeroek poeroet, tot de geur vrijkomt. Voeg de tamarinde en ketjap toe en schep alles door elkaar. Breng het geheel aan de kook en voeg eventueel een scheutje water toe. Zet het vuur uit, verwijder de salam en giet tot slot de saus over de lamskotelet heen. (in drie verschillende sauzen) INGREDIËNTEN: 900 gram lamskoteletten BEREIDINGSWIJZE: Grill de lamskoteletten op de barbecue of in een grillpan en serveer met een saus.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2009 | | pagina 47