Een smakelijk f
met restaurant
egstje
Tjoe-Tjoe Mas
SIR
Het is zomer en wat doe je dan het liefst?
Barbecueën! Gastvrouw Silvia Lutam stelde
drie verfijnde sauzen samen die perfect
combineren met iga kambing: boem
boe Bali saus, djawa saus en ren-
dangsaus. En voor de visliefheb-
bers een extraatje: tompouce
van gefrituurde garnaal met
krokante groenten.
Boemboe Bali saus
Iga kambing
Iedere maand wordt de culinaire rubriek van Moesson verzorgd door een SIR-restaurant. De SIR (Selected Indonesian Restaurants)
bestaat sinds 1990 en verenigt 11 bijzondere restaurants. De aangesloten restaurants hebben ieder een eigen karakter, maar allen
dragen uit dat de Indonesische keuken een vooraanstaande keuken is waar we trots op mogen zijn.
augustus 2009 47
Moesson #2 Aug 2009.indd 47
29-07-09 10:53
DOOR MANDY MENSINGH
FOTOGRAFIE EN STYLING SERGE LIGTENBERG
(mild en zoet van smaak, op de foto de
rode saus aan de bovenkant)
INGREDIËNTEN:
1 fijngesneden ui
4 teentjes knoflook
2 in stukjes gesneden rode Spaanse pepers
4 verse in stukjes gesneden rode rawits
2 theelepels trassi
4 eetlepels arachide-olie
3 salamblaadjes
3 blaadjes djeroek poeroet
1 theelepel tamarindewater
2 eetlepels ketjap
BEREIDINGSWIJZE:
Wrijf in een vijzel de uien, knoflook, Spaanse
pepers, rawits en trassi fijn. Verhit de olie
in een pan en fruit hierin het fijngewreven
mengsel voortdurend omscheppend met
de salam en de djeroek poeroet, tot de geur
vrijkomt. Voeg de tamarinde en ketjap toe en
schep alles door elkaar. Breng het geheel aan
de kook en voeg eventueel een scheutje water
toe. Zet het vuur uit, verwijder de salam en
giet tot slot de saus over de lamskotelet heen.
(in drie verschillende sauzen)
INGREDIËNTEN:
900 gram lamskoteletten
BEREIDINGSWIJZE:
Grill de lamskoteletten op de
barbecue of in een grillpan en
serveer met een saus.