Verscheidenheid en bescheidenheid
culinair O
Lapis ikan toempoek
Tip: maak de
tompouce fris met
een dressing van
gember
TJOE-TJOE MAS
Labradorstroom 75
1271 DE Huizen
T 035 - 523 01 55
Restaurant Tjoe-Tjoe Mas hecht grote waarde aan verscheidenheid en bescheidenheid en
probeert dit al bijna 5 jaar uit te stralen naar zijn gasten. Gastvrouw en bedrijfsleidster Silvia
Lutam: 'De verscheidenheid in de Indonesische keuken is een gevolg van het feit dat Indone
sië uit ruim 18.000 eilanden bestaat, waarvan 3.000 bewoond, en in het bestaan van onder
andere verschillende religies, talen, flora en fauna. Deze verscheidenheid zie je ook terug in de
specerijen en gerechten.' Vooral in deze tijd van economische crisis, heeft niet iedereen de luxe
om uit eten te kunnnen gaan. Om toch die gelegenheid te kunnen bieden, stemt Tjoe-Tjoe
Mas menu's persoonlijk af op hun gasten. Silvia: 'Een menu kan best ietwat sober worden,
maar zeker niet somber. De feeststemming houden we erin. We organiseren regelmatig avon
den met entertainment, waarbij gedanst en gegeten kan worden.'
augustus 2009 49
29-07-09 10:54
(tompouce van garnaal)
INGREDIËNTEN:
8 garnalen
350 gram spitskool
350 gram taugé
350 gram wortel
350 gram prei
2 teentjes knoflook
1 eetlepel oestersaus
snufje peper en zout
wonton vel (11 bij 11 centimeter)
BEREIDINGSWIJZE:
Kruid de garnalen met peper,
zout en gemalen knoflook. Haal
de garnalen daarna door het
ei en bloem en frituur of gril
ze. Wok in een pan eerst de
spitskool en wortel. Doe later
de taugé en prei erbij, zodat de
taugé mooi knapperig blijft.
Voeg dan de oestersaus, zout
en peper toe. Snijd de won
tonvellen in tweëen en frituur
deze. Frituur de vellen niet te
lang; behoud een goudgele
kleur. Doe de garnalen tussen
de vellen en de groenten er
bovenop.
Moesson #2 Aug 2009.indd 49