Verscheidenheid en bescheidenheid culinair O Lapis ikan toempoek Tip: maak de tompouce fris met een dressing van gember TJOE-TJOE MAS Labradorstroom 75 1271 DE Huizen T 035 - 523 01 55 Restaurant Tjoe-Tjoe Mas hecht grote waarde aan verscheidenheid en bescheidenheid en probeert dit al bijna 5 jaar uit te stralen naar zijn gasten. Gastvrouw en bedrijfsleidster Silvia Lutam: 'De verscheidenheid in de Indonesische keuken is een gevolg van het feit dat Indone sië uit ruim 18.000 eilanden bestaat, waarvan 3.000 bewoond, en in het bestaan van onder andere verschillende religies, talen, flora en fauna. Deze verscheidenheid zie je ook terug in de specerijen en gerechten.' Vooral in deze tijd van economische crisis, heeft niet iedereen de luxe om uit eten te kunnnen gaan. Om toch die gelegenheid te kunnen bieden, stemt Tjoe-Tjoe Mas menu's persoonlijk af op hun gasten. Silvia: 'Een menu kan best ietwat sober worden, maar zeker niet somber. De feeststemming houden we erin. We organiseren regelmatig avon den met entertainment, waarbij gedanst en gegeten kan worden.' augustus 2009 49 29-07-09 10:54 (tompouce van garnaal) INGREDIËNTEN: 8 garnalen 350 gram spitskool 350 gram taugé 350 gram wortel 350 gram prei 2 teentjes knoflook 1 eetlepel oestersaus snufje peper en zout wonton vel (11 bij 11 centimeter) BEREIDINGSWIJZE: Kruid de garnalen met peper, zout en gemalen knoflook. Haal de garnalen daarna door het ei en bloem en frituur of gril ze. Wok in een pan eerst de spitskool en wortel. Doe later de taugé en prei erbij, zodat de taugé mooi knapperig blijft. Voeg dan de oestersaus, zout en peper toe. Snijd de won tonvellen in tweëen en frituur deze. Frituur de vellen niet te lang; behoud een goudgele kleur. Doe de garnalen tussen de vellen en de groenten er bovenop. Moesson #2 Aug 2009.indd 49

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2009 | | pagina 49