Recepten van oma's hand
Perkedel tahoe en abon 'basah'
Singaradja
culinair O
Jarenlang stond Oma van Maarseveen in de keuken van restau
rant Singaradja. Vorig jaar is ze overleden en als eerbetoon aan
haar heeft kleindochter en eigenares Lucinda Zwart twee van
haar klassiekers geselecteerd: de pittige perkedel tahoe en de
arbeidsintensieve, maar heerlijke abon 'basah' Singaradja!
Moesson #3 september 2009.indd 39
september 2009 39
26-08-09 09:33
DOOR MANDY MENSINGH
FOTOGRAFIE EN STYLING SERGE LIGTENBERG
Iedere maand wordt de culinaire rubriek van Moesson verzorgd door een SIR-restaurant. De SIR (Selected Indonesian Restaurants)
bestaat sinds 1990 en verenigt 11 bijzondere restaurants. De aangesloten restaurants hebben ieder een eigen karakter, maar allen
SIR dragen uit dat de Indonesische keuken een vooraanstaande keuken is waar we trots op mogen zijn.