Loh-mahjam van Maarseveen Serveer de tahoe als amuse of als borrelhapje! Amuse: Perkedel tahoe Loh-mahjam van Maarseveen was een Indonesische vrouw, geboren op 9 no vember 1917 in Praja, Lombok. Ze trouwde met een Indische Nederlander en is in 1961 naar Nederland gekomen. Oma van Maarseveen leidde jarenlang de keuken van Singaradja. Begonnen met een toko in 1978, dat in 1988 tot restaurant was uitge groeid, is ze ook in de keuken blijven staan, toen kleindochter Lucinda het restaurant 14 jaar geleden overnam. Op 28 maart 2008 is zij op 90-jarige leeftijd overleden. Lucinda vond haar oma een heel inne mende vrouw: 'Waar ik vreselijk om moest lachen, was dat oma altijd met een zon nebril op de perkedel klaarmaakte, tegen het opspatten van de olie.' Medewerkster Piroska: 'Mevrouw van Maarseveen zag er altijd piekfijn uit, in vol ornaat. Stond ze 's ochtends vroeg in de keuken, haren perfect, rode lippenstift, nagels gelakt. Bij Lucinda zie ik dat ook; ze ziet er altijd verzorgd uit.' (gefrituurde balletjes van tahoe) INGREDIËNTEN: 1 blok tahoe 6 rawits 3 teentjes knoflook peper en zout naar smaak sambal naar keuze BEREIDINGSWIJZE Snijd het blok tahoe in kleinere blokjes en voeg ze met de overige ingrediënten in een blender tot een grof mengsel en maak er vervolgens balletjes van. Bak de balletjes met beleid in plantaardige olie tot ze goudbruin kleuren. Prik stokjes in de balletjes en klaar is je amuse! 40 Moesson Moesson #3 seDtember 2009.indd 40 SINGARADJA Ginnekenweg 24 4818 JE Breda T 076 - 514 79 00 9«_n»_nQ na-QQ

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2009 | | pagina 40