Loh-mahjam
van Maarseveen
Serveer de tahoe als
amuse of als borrelhapje!
Amuse: Perkedel tahoe
Loh-mahjam van Maarseveen was een
Indonesische vrouw, geboren op 9 no
vember 1917 in Praja, Lombok. Ze trouwde
met een Indische Nederlander en is in
1961 naar Nederland gekomen. Oma van
Maarseveen leidde jarenlang de keuken
van Singaradja. Begonnen met een toko in
1978, dat in 1988 tot restaurant was uitge
groeid, is ze ook in de keuken blijven staan,
toen kleindochter Lucinda het restaurant
14 jaar geleden overnam. Op 28 maart
2008 is zij op 90-jarige leeftijd overleden.
Lucinda vond haar oma een heel inne
mende vrouw: 'Waar ik vreselijk om moest
lachen, was dat oma altijd met een zon
nebril op de perkedel klaarmaakte, tegen
het opspatten van de olie.' Medewerkster
Piroska: 'Mevrouw van Maarseveen zag
er altijd piekfijn uit, in vol ornaat. Stond
ze 's ochtends vroeg in de keuken, haren
perfect, rode lippenstift, nagels gelakt.
Bij Lucinda zie ik dat ook; ze ziet er altijd
verzorgd uit.'
(gefrituurde balletjes van tahoe)
INGREDIËNTEN:
1 blok tahoe
6 rawits
3 teentjes knoflook
peper en zout naar smaak
sambal naar keuze
BEREIDINGSWIJZE
Snijd het blok tahoe in kleinere blokjes
en voeg ze met de overige ingrediënten
in een blender tot een grof mengsel en
maak er vervolgens balletjes van. Bak de
balletjes met beleid in plantaardige olie
tot ze goudbruin kleuren. Prik stokjes in
de balletjes en klaar is je amuse!
40 Moesson
Moesson #3 seDtember 2009.indd 40
SINGARADJA
Ginnekenweg 24
4818 JE Breda
T 076 - 514 79 00
9«_n»_nQ na-QQ