Eet je groen met
restaurant Spandershoeve
culinair
Baso laboe siam goreng
restaurant
Spandershoeve
kan het niet groen
genoeg zijn. Speciaal voor
Moesson drie gerechten met twee
bijzondere, frisse groenten: baso laboe siam
goreng met een milde pindasaus, sajoer ojong be
ning, en zeeduivelwangetjes met ojong en garnalen
in kerrie djawa saus.
fijn. Snijd fl^ntwi
KL
OntdcfJI lombok van zaadjes en snijd hem
uien in ringetjes. Week
(laboe siam gevuld met kalfsgehakt
en Hollandse garnalen)
INGREDIËNTEN:
1 pond kalfsgehak|
100 gram Hollandse garnalen
1 fijngesneden lombok
2 stengels lente-uien
1 1/2 theelepel zout
1/2 theelepel pepe
1/2 theelepel suinaa
2 sneetjes wit^H
1 ei
2 laboe siams
olie of boter
DOOR MANDY MENSINGH
FOTOGRAFIE EN STYLING SERGE LIGTENBERG
in eenfleetje milk de sneetjes wit brood
zonder korst en maak fijn. Kneed dan alle
ingrediënten, behalve de laboe siams, door
elkaar. Draai balletjes ter grootte van een ei
en braad ze tot ze goudbruin kleuren. Schil de
laboe siams en halveer ze. Doe de laboe siam
in water en strooi er naar smaak wat zout en
suiker overheen. Kook de groente een beetje
gaar. Hol het binnenste van iedere helft uit
om te vullen met een balletje gehakt.
Iedere maand wordt de culinaire rubriek van Moesson verzorgd door een SIR-restaurant. De SIR (Selected Indonesian Restaurants)
bestaat sinds 1990 en verenigt 11 bijzondere restaurants. De aangesloten restaurants hebben ieder een eigen karakter, maar allen
SIR dragen uit dat de Indonesische keuken een vooraanstaande keuken is waar we trots op mogen zijn.
oktober 2009 37
Moesson #4 oktober 2009.indd 37
23-09-09 12:15