Eet je groen met restaurant Spandershoeve culinair Baso laboe siam goreng restaurant Spandershoeve kan het niet groen genoeg zijn. Speciaal voor Moesson drie gerechten met twee bijzondere, frisse groenten: baso laboe siam goreng met een milde pindasaus, sajoer ojong be ning, en zeeduivelwangetjes met ojong en garnalen in kerrie djawa saus. fijn. Snijd fl^ntwi KL OntdcfJI lombok van zaadjes en snijd hem uien in ringetjes. Week (laboe siam gevuld met kalfsgehakt en Hollandse garnalen) INGREDIËNTEN: 1 pond kalfsgehak| 100 gram Hollandse garnalen 1 fijngesneden lombok 2 stengels lente-uien 1 1/2 theelepel zout 1/2 theelepel pepe 1/2 theelepel suinaa 2 sneetjes wit^H 1 ei 2 laboe siams olie of boter DOOR MANDY MENSINGH FOTOGRAFIE EN STYLING SERGE LIGTENBERG in eenfleetje milk de sneetjes wit brood zonder korst en maak fijn. Kneed dan alle ingrediënten, behalve de laboe siams, door elkaar. Draai balletjes ter grootte van een ei en braad ze tot ze goudbruin kleuren. Schil de laboe siams en halveer ze. Doe de laboe siam in water en strooi er naar smaak wat zout en suiker overheen. Kook de groente een beetje gaar. Hol het binnenste van iedere helft uit om te vullen met een balletje gehakt. Iedere maand wordt de culinaire rubriek van Moesson verzorgd door een SIR-restaurant. De SIR (Selected Indonesian Restaurants) bestaat sinds 1990 en verenigt 11 bijzondere restaurants. De aangesloten restaurants hebben ieder een eigen karakter, maar allen SIR dragen uit dat de Indonesische keuken een vooraanstaande keuken is waar we trots op mogen zijn. oktober 2009 37 Moesson #4 oktober 2009.indd 37 23-09-09 12:15

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2009 | | pagina 37