Eten voor een
goed doel!
Ook lekker: maak van de
laboe siam een sajoer!
Groene vingers
Saus katjang
'Wanneer men het over de Indische keu
ken heeft, wordt er vaak te weinig nadruk
gelegd op groenten, vindt Anita Boeren
kamp, de 'grande dame van de Indische
keuken'. En dat terwijl de keuken diverse
gerechten met mooie groenten kent, zoals
laboe siam en ojong. Anita: 'Laboe siam
heeft een zachte smaak, zoals courgette
en is niet overheersend. Ojong heeft ook
zo'n zachte, milde smaak, maar heeft een
meer pompoenachtige structuur.'
Guido Boerenkamp en spelende kinderen van YSPPB
Eigenaar van Spandershoeve en Tjoe Tjoe
Mas, Guido Boerenkamp, is een van de
oprichters van de stichting Yayasan Sosial
Putra Putri Bangsa (YSPPB). In juni 2005 is
deze stichting op Bali opgericht om daar
de kwaliteit van educatie voor kinderen
te verbeteren. Zo zijn er scholen gebouwd
met bijbehorende faciliteiten, en worden
de kinderen voorzien van boeken, sport
en muziek. Veel kinderen kunnen niet
naar school omdat de ouders zich het
schoolgeld niet kunnen veroorloven. Voor
die kinderen wil YSPPB educatie mogelijk
maken. Guido: 'Elk jaar houden we met de
SIR een benefietdiner. Een groot deel van
het gedoneerde geld gaat naar YSPPB.
Spandershoeve
Bussumergrintweg 46
1217 BS Hilversum
T 035 - 621 11 30
(een zachte pindasaus)
INGRE
1 eetlepel oedang kering (gedroogde
garnalen)
4 eetlepels gebakken pinda's malen met
de oedang kering
1/2 theelepel sambal oelek
zout en suiker naar smaak
1/2 theelepel azijn
BEREIDINGSWIJZE:
Week de oedang kering en maal dan de
gebakken pinda's met de oedang kering
Voeg de sambal oelek, zout, suiker en
azijn toe en roer tot een saus.
i
38 Moesson
Moesson #4 oktober 2009.indd 38
23-09-09 12:16