Eten voor een goed doel! Ook lekker: maak van de laboe siam een sajoer! Groene vingers Saus katjang 'Wanneer men het over de Indische keu ken heeft, wordt er vaak te weinig nadruk gelegd op groenten, vindt Anita Boeren kamp, de 'grande dame van de Indische keuken'. En dat terwijl de keuken diverse gerechten met mooie groenten kent, zoals laboe siam en ojong. Anita: 'Laboe siam heeft een zachte smaak, zoals courgette en is niet overheersend. Ojong heeft ook zo'n zachte, milde smaak, maar heeft een meer pompoenachtige structuur.' Guido Boerenkamp en spelende kinderen van YSPPB Eigenaar van Spandershoeve en Tjoe Tjoe Mas, Guido Boerenkamp, is een van de oprichters van de stichting Yayasan Sosial Putra Putri Bangsa (YSPPB). In juni 2005 is deze stichting op Bali opgericht om daar de kwaliteit van educatie voor kinderen te verbeteren. Zo zijn er scholen gebouwd met bijbehorende faciliteiten, en worden de kinderen voorzien van boeken, sport en muziek. Veel kinderen kunnen niet naar school omdat de ouders zich het schoolgeld niet kunnen veroorloven. Voor die kinderen wil YSPPB educatie mogelijk maken. Guido: 'Elk jaar houden we met de SIR een benefietdiner. Een groot deel van het gedoneerde geld gaat naar YSPPB. Spandershoeve Bussumergrintweg 46 1217 BS Hilversum T 035 - 621 11 30 (een zachte pindasaus) INGRE 1 eetlepel oedang kering (gedroogde garnalen) 4 eetlepels gebakken pinda's malen met de oedang kering 1/2 theelepel sambal oelek zout en suiker naar smaak 1/2 theelepel azijn BEREIDINGSWIJZE: Week de oedang kering en maal dan de gebakken pinda's met de oedang kering Voeg de sambal oelek, zout, suiker en azijn toe en roer tot een saus. i 38 Moesson Moesson #4 oktober 2009.indd 38 23-09-09 12:16

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2009 | | pagina 38