De kunst van restaurant Sampurna Een recept is een leidraad, voel je vrij om zelf te experimenteren. )enk je "Goh, de sambal kleurt of geurt niet genoeg", doe er dan gewoon wat bij!' culinair Restaurant Sampurna heeft drie heer lijke gerechten samengesteld: malse, domba bakar, zoetzure ikan goreng asem manis en pittige sambal goreng telor. Selamat makan! 2 Sambal goreng telor 1 1 DOOf MANDY MENSINGH FOTOGRAFIE ENSTYalNÏÉllllE LIGTENBERG (gebakken hete ei) ■f INGRIDIENTlNB 4 eieren 3 eetlepels sambal oelek 5 uien 6 teentjes knoflook 2 salamblaadjes 8 centilmeWnaos 3Htïepels of naar smaak beetje suiker ^^eH-epels kippenbouillon BEREIDINGSWIJZE: Doe de gesneden uien en laos in de blender, en doe dit mengsel daarna in de wok. Voeg de salamblaadjes en sambal oelek toe. Maal de teentjes knoflook fijn, en doe deze ook in de wok. Kook de eieren hard, bak ze en snijd ze dan door de helft. Doe tot slot de saus over de eieren heen. Iedere maand wordt de culinaire rubriek van Moesson verzorgd door een SIR-restaurant. De SIR (Selected Indonesian Restaurants) bestaat sinds 1990 en verenigt 11 bijzondere restaurants. De aangesloten restaurants hebben ieder een eigen karakter, maar allen SIR dragen uit dat de Indonesische keuken een vooraanstaande keuken is waar we trots op mogen zijn. november 2009 39 Moesson #5 november 2009.indd 39 28-10-09 13:24

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2009 | | pagina 39