De kunst van
restaurant Sampurna
Een recept is een
leidraad, voel je vrij om
zelf te experimenteren.
)enk je "Goh, de sambal
kleurt of geurt niet
genoeg", doe er dan
gewoon wat bij!'
culinair
Restaurant Sampurna heeft drie heer
lijke gerechten samengesteld: malse,
domba bakar, zoetzure ikan goreng
asem manis en pittige sambal goreng
telor. Selamat makan!
2
Sambal goreng telor
1 1
DOOf MANDY MENSINGH
FOTOGRAFIE ENSTYalNÏÉllllE LIGTENBERG
(gebakken hete ei)
■f
INGRIDIENTlNB
4 eieren
3 eetlepels sambal oelek
5 uien
6 teentjes knoflook
2 salamblaadjes
8 centilmeWnaos
3Htïepels of naar smaak beetje suiker
^^eH-epels kippenbouillon
BEREIDINGSWIJZE:
Doe de gesneden uien en laos in de blender,
en doe dit mengsel daarna in de wok. Voeg
de salamblaadjes en sambal oelek toe. Maal
de teentjes knoflook fijn, en doe deze ook in
de wok. Kook de eieren hard, bak ze en snijd
ze dan door de helft. Doe tot slot de saus over
de eieren heen.
Iedere maand wordt de culinaire rubriek van Moesson verzorgd door een SIR-restaurant. De SIR (Selected Indonesian Restaurants)
bestaat sinds 1990 en verenigt 11 bijzondere restaurants. De aangesloten restaurants hebben ieder een eigen karakter, maar allen
SIR dragen uit dat de Indonesische keuken een vooraanstaande keuken is waar we trots op mogen zijn.
november 2009 39
Moesson #5 november 2009.indd 39
28-10-09 13:24