Go with the flow Tip: Serveer de lamskoteletjes met een frisse salade van jonge ango, taugé, komkommer, bosui en emping Domba bakar (gegrilde lamskoteletjes) 'Sampurna staat voor compleet, perfectie', vertelt mede-eigenares Desiree Ahrens. Als een kunstenaar schildert en hij is klaar, is zijn kunst af, dan is het ultiem'. En zo heeft Sampurna haar kunst; smaakvol eten. Het ene gerecht vult het andere aan. Desiree: 'Er kan een discrepantie van smaak ontstaan als je foute combinaties maakt. Zo kan lontong met droog vlees echt niet.' Naast oude familierecepten van Indische eigenaar Peter Ahrens, wordt er ook geëxperimenteerd. De siree: 'We zijn wel freaks wat eten betreft, het moet gewoon goed zijn. De inbreng van onze koks is heel belangrijk. We gaan mee met vernieuwingen, zo ook wat betreft kooktech- nieken. Als een gerecht heel ingewikkeld is om te bereiden, het niet soepel gaat, smaakt het ook niet zoals het moet zijn. Kun je als het ware juist vloeiende bewegingen maken, dan proef je dat meteen.' SAMPURNA Singel 498, 1017 AX Amsterdam T 020 - 625 32 64 Het Sampurna team INGREDIËNTEN: 4 lamskoteletten/lamsracks REDIENTEN: 1/4 theelepel versgemalen peper 5'teentjes knoflook 1/2 theelepel zout 3 centimeter gember 1 theelepel asem 1 theelepel ketoembar BEREIDINGSWIJZE: Maal de ingrediënten voor dflji|imboe fijn tot een pasta.Wrijf de koteletten in met de pasta en majineer "diAjpunimaal 2 uur. Rooster dekoteletten boven efen grill gaar (niet nelemaal) en bruin. Garneer de koteletjjgs met rode peper, rode uien, en bo^ui. 40 Moesson Moesson #5 november 2009.indd 40 28-10-09 13:25

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2009 | | pagina 40