Go with the flow
Tip: Serveer de
lamskoteletjes met een
frisse salade van jonge
ango, taugé, komkommer,
bosui en emping
Domba bakar
(gegrilde lamskoteletjes)
'Sampurna staat voor compleet, perfectie',
vertelt mede-eigenares Desiree Ahrens. Als
een kunstenaar schildert en hij is klaar, is
zijn kunst af, dan is het ultiem'. En zo heeft
Sampurna haar kunst; smaakvol eten. Het
ene gerecht vult het andere aan. Desiree: 'Er
kan een discrepantie van smaak ontstaan als
je foute combinaties maakt. Zo kan lontong
met droog vlees echt niet.' Naast oude
familierecepten van Indische eigenaar Peter
Ahrens, wordt er ook geëxperimenteerd. De
siree: 'We zijn wel freaks wat eten betreft, het
moet gewoon goed zijn. De inbreng van onze
koks is heel belangrijk. We gaan mee met
vernieuwingen, zo ook wat betreft kooktech-
nieken. Als een gerecht heel ingewikkeld is
om te bereiden, het niet soepel gaat, smaakt
het ook niet zoals het moet zijn. Kun je als
het ware juist vloeiende bewegingen maken,
dan proef je dat meteen.'
SAMPURNA
Singel 498, 1017 AX Amsterdam
T 020 - 625 32 64
Het Sampurna team
INGREDIËNTEN:
4 lamskoteletten/lamsracks
REDIENTEN:
1/4 theelepel versgemalen peper
5'teentjes knoflook
1/2 theelepel zout
3 centimeter gember
1 theelepel asem
1 theelepel ketoembar
BEREIDINGSWIJZE:
Maal de ingrediënten voor dflji|imboe
fijn tot een pasta.Wrijf de koteletten in
met de pasta en majineer "diAjpunimaal 2
uur. Rooster dekoteletten boven efen grill
gaar (niet nelemaal) en bruin. Garneer de
koteletjjgs met rode peper, rode uien, en
bo^ui.
40 Moesson
Moesson #5 november 2009.indd 40 28-10-09 13:25