Voorgerecht: Salade van
wildzwijnham met goela
djawa saus
kerstfeest!
Restaurant Mooi Zeist is beide kerstdagen
open en daarom al vroeg in de weer met de
voorbereidingen. Zeven weken van tevoren
beginnen ze met het voorproeven van nieu
we gerechten, stellen hier en daar wat bij, en
proeven opnieuw om zo tot het smakelijkste
resultaat te komen. Mede-eigenares Marijke
Kopier: 'Ook voor de mensen die liever thuis
Indisch willen eten, pakken we extra uit: 24
december kunt u op bestelling een Kerstrijst
tafel afhalen.' Wilt u zelf kokkerellen? Ga
dan aan de slag met deze recepten! Mooi
Zeist vertelt hoe u eenvoudig ijs kunt maken.
Verwen uw gasten en uzelf, voor een zalig
INGREDIËNTEN:
ongeveer 240 gram wildzwijnham
4 kleine porties gemengde salade
handjevol taugé
dunne ringetjes lombok zonder zaad
INGREDIËNTEN SAUS:
2 schijven goela djawa
2 sjalotten in ringen
1 teen knoflook
1 a 2 eetlepels verse sambal
boter
klein beetje zout
BEREIDIN
Smelt de goela djawa 4n een jPTgje^wii
ter. Snijd de knoflook fijn en de sjalotten
in ringetjes. Smelt in een wok. Voeg de
sjalotten en knoflook toe en bak deze
glazig. Doe hier de sambal, wat zout en
de goela djawa bij. Snijd de ham heel
dun. Maak vier borden op met de sla en
taugé, en maak in het midden een.mooi
rondje van denham. Giet hier de saus
overheen en garneer de lombokr^ngetjes
op de top.
46 Moesson
Moesson #6 december 2009.indd 46
25-11-09 15:55