Voorgerecht: Salade van wildzwijnham met goela djawa saus kerstfeest! Restaurant Mooi Zeist is beide kerstdagen open en daarom al vroeg in de weer met de voorbereidingen. Zeven weken van tevoren beginnen ze met het voorproeven van nieu we gerechten, stellen hier en daar wat bij, en proeven opnieuw om zo tot het smakelijkste resultaat te komen. Mede-eigenares Marijke Kopier: 'Ook voor de mensen die liever thuis Indisch willen eten, pakken we extra uit: 24 december kunt u op bestelling een Kerstrijst tafel afhalen.' Wilt u zelf kokkerellen? Ga dan aan de slag met deze recepten! Mooi Zeist vertelt hoe u eenvoudig ijs kunt maken. Verwen uw gasten en uzelf, voor een zalig INGREDIËNTEN: ongeveer 240 gram wildzwijnham 4 kleine porties gemengde salade handjevol taugé dunne ringetjes lombok zonder zaad INGREDIËNTEN SAUS: 2 schijven goela djawa 2 sjalotten in ringen 1 teen knoflook 1 a 2 eetlepels verse sambal boter klein beetje zout BEREIDIN Smelt de goela djawa 4n een jPTgje^wii ter. Snijd de knoflook fijn en de sjalotten in ringetjes. Smelt in een wok. Voeg de sjalotten en knoflook toe en bak deze glazig. Doe hier de sambal, wat zout en de goela djawa bij. Snijd de ham heel dun. Maak vier borden op met de sla en taugé, en maak in het midden een.mooi rondje van denham. Giet hier de saus overheen en garneer de lombokr^ngetjes op de top. 46 Moesson Moesson #6 december 2009.indd 46 25-11-09 15:55

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2009 | | pagina 46