Bijgerecht: Nasi koenilg
INGReDINiTEN:
Bijgerecht: Oedang goreng
(gele gekruide rijst)
1 sténgel sereh
.^centimeter laos
6 blaadjes djeroek poeroet
4 centim"eter_koenjit
400 gram pandan rijst
1 blikje 400 milliliter kokosmelk r
1 theelepel zout
BERE^UpWIJZF.
Stamp de kruiden in een vijzel (oelek)
fijnten zet ze ineen pannetje met water
'fen de kokosmelkop. Was intussen de j
rijst, doe vervolgens de rijst in een ruime
pan en giet door een zeef de boe^boe^
er bij. Zorg dat het vocht ruim bKvenj
de rijst staat. Kook de rijst ongeveejifc
minuten, giet daa^ietvpcht af.en laat 5
minuten rusten.Garneer de rijst tot slot
met gebakken uitjes en wat groen.
(gebakken garnalen1* A
8 grote ongepelde garnalen
2 tenen knoflook
3 centimeter verse Igember
peper en zout -
1 lente-ui (in ringetjes gJPreaen)
dunne sliertjes papnKa
olie
IDINGSWIJZE
Verwijder de middenschil van de garnaal
en laat de kop en staart zitten. Snijd de
rug ope^n verwijder het darmkanaal.
Hak de knoflook en gember fijn, en
meng met peper, zout en wat olie. Wrijf
de garnalen met dit mengsel in, vooral
in de rugsnede, en laat vervolgens een
uur intrekken. Bak de garnalen in ruime
ole tot ze mooi roze .zijn, maar niet te
Lgng. Laat ze uitlekken op papier. Serveer
op een mooi bord pi garneer met de
lente-ui en de laprikasliertjes.
iesson
Moesson #6 december 2009.indd 48