Bijgerecht: Nasi koenilg INGReDINiTEN: Bijgerecht: Oedang goreng (gele gekruide rijst) 1 sténgel sereh .^centimeter laos 6 blaadjes djeroek poeroet 4 centim"eter_koenjit 400 gram pandan rijst 1 blikje 400 milliliter kokosmelk r 1 theelepel zout BERE^UpWIJZF. Stamp de kruiden in een vijzel (oelek) fijnten zet ze ineen pannetje met water 'fen de kokosmelkop. Was intussen de j rijst, doe vervolgens de rijst in een ruime pan en giet door een zeef de boe^boe^ er bij. Zorg dat het vocht ruim bKvenj de rijst staat. Kook de rijst ongeveejifc minuten, giet daa^ietvpcht af.en laat 5 minuten rusten.Garneer de rijst tot slot met gebakken uitjes en wat groen. (gebakken garnalen1* A 8 grote ongepelde garnalen 2 tenen knoflook 3 centimeter verse Igember peper en zout - 1 lente-ui (in ringetjes gJPreaen) dunne sliertjes papnKa olie IDINGSWIJZE Verwijder de middenschil van de garnaal en laat de kop en staart zitten. Snijd de rug ope^n verwijder het darmkanaal. Hak de knoflook en gember fijn, en meng met peper, zout en wat olie. Wrijf de garnalen met dit mengsel in, vooral in de rugsnede, en laat vervolgens een uur intrekken. Bak de garnalen in ruime ole tot ze mooi roze .zijn, maar niet te Lgng. Laat ze uitlekken op papier. Serveer op een mooi bord pi garneer met de lente-ui en de laprikasliertjes. iesson Moesson #6 december 2009.indd 48

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2009 | | pagina 48