Tips Kejutanmanis (zoete verrassing) INGREDIENTE 700 gram k 4 stuks geschilde aardappelen 8 schoon ges^c^j!^^ bosworteltjes 1 ons haricots verts zout en pepeJLnafr smaak 4 kleine uien (of 2 grote 4 teentjes knoflook 5 a 6 centimeter gember 1 kaneelstokje 2 a 3 eetlepels ketjap manis plantaardige olie Pas bij de bereiding van het konijn de tijd aan de leeftijd aan: hoe jonger het konijn, hoe korter de bereidingstijd. Let er bij de bereiding van de tonijn op dat de gaten in de tonijn dezelfde grootte hebben. De pepers, asperges en garnalen moeten er namelijk wel inpassen. Laat de tonijn niet te lang stomen; hij moet niet te gaar worden en het om hulsel mag niet doorbakken worden. Gebruik bij het snijden van de tonijn ook een flink scherpe mes, zonder kartels. Dat snijdt fijner en geeft een mooier resultaat. INGREDIËNTEN BOEMBOE: Snijd het konijn in stukjes. Doe wat olie in een pan en bak de stukjes om en om met wat zout en peper op een hoog vuur. Haal ze uit de pan als ze bruin kleuren. Snijd de uien en knoflook. Breek het kaneelstokje in tweeën. Snijd de gember in schijfjes. Doe de uien in de pan en fruit ze. Voeg vervolgens de knoflook toe. Doe dan de gember en het kaneelstokje erbij. Giet als alles goed gefruit is, een scheutje water en de ketjap manis in de pan. Doe de stukjes konijn erbij en blijf sudderen tot de saus dik wordt. Doe de aardappelen en wortelen in de pan en gaar met deksel op de pan, op een laag vuurtje. Verwijder de topjes van de haricots verts en voeg ze toe. Blijf sudderen tot de boontjes gaar, maar nog knapperig zijn. 38 Moesson Moesson #7 januari 2010.indd 38 16-12-09 15:24

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 38