Tips
Kejutanmanis
(zoete verrassing)
INGREDIENTE
700 gram k
4 stuks geschilde aardappelen
8 schoon ges^c^j!^^ bosworteltjes
1 ons haricots verts
zout en pepeJLnafr smaak
4 kleine uien (of 2 grote
4 teentjes knoflook
5 a 6 centimeter gember
1 kaneelstokje
2 a 3 eetlepels ketjap manis
plantaardige olie
Pas bij de bereiding van het konijn de
tijd aan de leeftijd aan: hoe jonger het
konijn, hoe korter de bereidingstijd.
Let er bij de bereiding van de tonijn
op dat de gaten in de tonijn dezelfde
grootte hebben. De pepers, asperges
en garnalen moeten er namelijk wel
inpassen.
Laat de tonijn niet te lang stomen; hij
moet niet te gaar worden en het om
hulsel mag niet doorbakken worden.
Gebruik bij het snijden van de tonijn
ook een flink scherpe mes, zonder
kartels. Dat snijdt fijner en geeft een
mooier resultaat.
INGREDIËNTEN BOEMBOE:
Snijd het konijn in stukjes. Doe wat olie in
een pan en bak de stukjes om en om met
wat zout en peper op een hoog vuur. Haal
ze uit de pan als ze bruin kleuren. Snijd de
uien en knoflook. Breek het kaneelstokje
in tweeën. Snijd de gember in schijfjes.
Doe de uien in de pan en fruit ze. Voeg
vervolgens de knoflook toe. Doe dan de
gember en het kaneelstokje erbij. Giet als
alles goed gefruit is, een scheutje water
en de ketjap manis in de pan. Doe de
stukjes konijn erbij en blijf sudderen tot
de saus dik wordt. Doe de aardappelen
en wortelen in de pan en gaar met deksel
op de pan, op een laag vuurtje. Verwijder
de topjes van de haricots verts en voeg ze
toe. Blijf sudderen tot de boontjes gaar,
maar nog knapperig zijn.
38 Moesson
Moesson #7 januari 2010.indd 38
16-12-09 15:24