Goede boodschappen 'Voorzie het stoomwater van een stukje gember en sereh voor een frisse smaak' Ikan inti poeke (gekruide tonijn ingestoken met asperges, garnalen en pepers) INGREDIËNTEN: 400 gram tonijn 2 stuks rode peper zaadjes eruit 2 stuks asperge 2 gebakken garnalen Restaurant Tempo Doeloe hecht veel waarde aan tijd en aandacht. Tijd voor elkaar en voor jezelf, aandacht voor elkaar en voor jezelf. En dat zou zich vooral moeten uiten op het gebied van eten, vindt eigenaar Nagy Ghebrial. Nagy: 'Investeer meer in jezelf, in je gezondheid. Eten is erg belangrijk voor de mens; het heeft niets met luxe te maken. Vooral in tijden van crisis, is het voor de mens beter geld aan goed en gezond eten te besteden, dan aan bijvoorbeeld aandelen. Steek de rijkdom in jezelf door aandacht en tijd te besteden aan je manier van leven, aan je gezondheid. Een goede en gezonde eetstijl kost misschien soms meer, maar uiteindelijk bespaar je weer geld; kosten om je lichaam weer te repareren zijn immers erg hoog.' Hoe kun je gezonder en beter eten? Nagy: 'Koop zo natuurlijk mogelijke producten. Kies voor vlees, vis of gevogelte dat de ruimte heeft gehad; geen (op)gefokte dieren. Kies voor biologische producten, en voor bij voorbeeld scharrelkippen en eieren, of eet eens wat wild.' Bezuinig dus niet op je gezondheid. Hier twee heerlijke gerechten waarmee je met deze instelling het nieuwe jaar in kunt gaan! TEMPO DOELOE Utrechtsestraat 75, 1017 VJ Amsterdam T 020 - 625 67 18 INGREDIËNTEN: 1 rode peper (zaadjes eruit) halve grote ui 4 teentjes knoflook 50 gram gember half stronkje sereh peper en zout naar smaak 2 theelepels citroensap halve rode peper 3 citroenbladeren plantaardige olie BEREIDINGSWIJZE: Snijd de garnalen oppervlakkig in om het darmkanaal schoon te maken en schil de garnalen. Steek in elke garnaal een satéstokje om hem mooi recht van vorm te houden, en bak de garnalen gaar. Haal de stokjes eruit. Verwijder de zaadjes uit de twee rode pepers. Boor met een ap pelboor de tonijn, en stop hier de asperge, de twee pepers en garnalen in. Maal in een blender of oelek alle ingrediënten voor de boemboe. Doe wat olie in een pan en fruit hierin de boemboe gaar, maar niet te donker. Wrijf de tonijn in met de kruidenmix. Rol dan de tonijn in een ba nanenblad en stoom de tonijn maximaal 10 minuten (bij een doorsnee van 10 centimeter, is je tonijn groter, stoom dan langer). Klaar? Vouw het bananenblad uit, en snijd de tonijn in dunne tranches. januari 2010 39 Moesson #7 januari 2010.indd 39 16-12-09 15:24

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 39