Goede boodschappen
'Voorzie het
stoomwater van een
stukje gember en
sereh voor een frisse
smaak'
Ikan inti poeke
(gekruide tonijn ingestoken met asperges,
garnalen en pepers)
INGREDIËNTEN:
400 gram tonijn
2 stuks rode peper zaadjes eruit
2 stuks asperge
2 gebakken garnalen
Restaurant Tempo Doeloe hecht veel waarde
aan tijd en aandacht. Tijd voor elkaar en
voor jezelf, aandacht voor elkaar en voor
jezelf. En dat zou zich vooral moeten uiten
op het gebied van eten, vindt eigenaar Nagy
Ghebrial. Nagy: 'Investeer meer in jezelf, in
je gezondheid. Eten is erg belangrijk voor de
mens; het heeft niets met luxe te maken.
Vooral in tijden van crisis, is het voor de
mens beter geld aan goed en gezond eten
te besteden, dan aan bijvoorbeeld aandelen.
Steek de rijkdom in jezelf door aandacht en
tijd te besteden aan je manier van leven, aan
je gezondheid. Een goede en gezonde eetstijl
kost misschien soms meer, maar uiteindelijk
bespaar je weer geld; kosten om je lichaam
weer te repareren zijn immers erg hoog.' Hoe
kun je gezonder en beter eten? Nagy: 'Koop
zo natuurlijk mogelijke producten. Kies voor
vlees, vis of gevogelte dat de ruimte heeft
gehad; geen (op)gefokte dieren. Kies voor
biologische producten, en voor bij
voorbeeld scharrelkippen en
eieren, of eet eens wat
wild.' Bezuinig dus
niet op je gezondheid. Hier twee heerlijke
gerechten waarmee je met deze instelling
het nieuwe jaar in kunt gaan!
TEMPO DOELOE
Utrechtsestraat 75,
1017 VJ Amsterdam
T 020 - 625 67 18
INGREDIËNTEN:
1 rode peper (zaadjes eruit)
halve grote ui
4 teentjes knoflook
50 gram gember
half stronkje sereh
peper en zout naar smaak
2 theelepels citroensap
halve rode peper
3 citroenbladeren
plantaardige olie
BEREIDINGSWIJZE:
Snijd de garnalen oppervlakkig in om het
darmkanaal schoon te maken en schil
de garnalen. Steek in elke garnaal een
satéstokje om hem mooi recht van vorm
te houden, en bak de garnalen gaar. Haal
de stokjes eruit. Verwijder de zaadjes uit
de twee rode pepers. Boor met een ap
pelboor de tonijn, en stop hier de asperge,
de twee pepers en garnalen in. Maal in
een blender of oelek alle ingrediënten
voor de boemboe. Doe wat olie in een pan
en fruit hierin de boemboe gaar, maar
niet te donker. Wrijf de tonijn in met de
kruidenmix. Rol dan de tonijn in een ba
nanenblad en stoom de tonijn maximaal
10 minuten (bij een doorsnee van 10
centimeter, is je tonijn groter, stoom dan
langer). Klaar? Vouw het bananenblad uit,
en snijd de tonijn in dunne tranches.
januari 2010 39
Moesson #7 januari 2010.indd 39
16-12-09 15:24