My funny Valentine Sweet comic Valentine You make me smile with my heart' 0 culinair Klepon mé? BENODIGDHEDEN VOOR CIRCA 12 STUKS: 200 gram rijstebloem (tepung beras) 5 druppels pandanextract 1 1/4-1 1/2 dl water zout 100 gram palmsuiker (gula Jawa) geraspte kokos (klapa) BEREIDINGSWIJZE: Vermeng de rijstebloem met het pandan extract, een snufje zout en zoveel water dat het een stevig deeg wordt. Vorm er kleine balletjes van. Verdeel de gula Jawa in kleine blokjes en druk er eentje in elk balletje Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook de klepon hierin gaar: de balletjes zullen zinken, maar komen zodra ze gaar zijn weer boven drijven. Rooster het geraspte kokos in een droge koekenpan al omscheppend goudbruin en wentel de balletjes erdoor tot ze rondom met kokos zijn bedekt. 36 Moesson Moesson #8 februari 2010.indd 36 27-01-10 14:21

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 36