Kue talam klapa muda Voor 1 vorm van 20 centimeter doorsnede I BESLAG 1: 20 gram sagomeel (tepung sagu) 35 gram rijstebloem (tepung beras) 50 gram suiker 3 dl. Dikke kokosmelk (santen asli) zout, naar smaak BESLAG 2: 75 gram sagomeel (tepung sagu) 40 gram rijstebloem (tepung beras) 75 gram suiker 1 zakje vanillesuiker 2 1/2 dl dikke kokosmelk (santen asli) 1/2 theelepel pandanextract of rode levensmiddelenkleurstof zout naar smaak boter geraspt jong kokosvlees (kelapa muda) talam-vorm BEREIDINGSWIJZE: Meng de ingrediënten voor elk beslag afzonderlijk; breng ze al roerend op laag tot halfhoog vuur aan de kook en giet ze daarna door een zeef. Breng het water in een stoompan aan de kook. Vet de talamvorm in met boter en zet hem 2 minuten in de stoompan. Haal hem eruit en vul hem tot driekwart met beslag 2. Zet de vorm weer in de stoom pan en stoom het beslag 10 minuten. Haal de vorm uit de stoompan, vul hem nu tot de rand met beslag 1, verdeel de stukjes kokosvruchtvlees erop en stoom de kue in nog 5-6 minuten gaar. februari 2010 37 27-01-10 14:21

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 37