Kue talam klapa muda
Voor 1 vorm van 20 centimeter doorsnede
I
BESLAG 1:
20 gram sagomeel (tepung sagu)
35 gram rijstebloem (tepung beras)
50 gram suiker
3 dl. Dikke kokosmelk (santen asli)
zout, naar smaak
BESLAG 2:
75 gram sagomeel (tepung sagu)
40 gram rijstebloem (tepung beras)
75 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 1/2 dl dikke kokosmelk (santen asli)
1/2 theelepel pandanextract of rode
levensmiddelenkleurstof
zout naar smaak
boter
geraspt jong kokosvlees (kelapa muda)
talam-vorm
BEREIDINGSWIJZE:
Meng de ingrediënten voor elk beslag
afzonderlijk; breng ze al roerend op laag
tot halfhoog vuur aan de kook en giet ze
daarna door een zeef.
Breng het water in een stoompan aan de
kook.
Vet de talamvorm in met boter en zet
hem 2 minuten in de stoompan. Haal
hem eruit en vul hem tot driekwart met
beslag 2. Zet de vorm weer in de stoom
pan en stoom het beslag 10 minuten.
Haal de vorm uit de stoompan, vul hem
nu tot de rand met beslag 1, verdeel de
stukjes kokosvruchtvlees erop en stoom
de kue in nog 5-6 minuten gaar.
februari 2010 37
27-01-10 14:21