'Never saw you look quite so pretty before
Never saw you dressed quite so lovely what's more
I could hardly wait to keep our date this lovely
Easter morning...'
culinair
Apem
(poffers van
gegiste cassave)
Irving Berlin: Easter Parade, 1933
BENODIGDHEDEN
(voor circa 8 stuks)
50 gram gegiste cassave
(tape singkong)
75 gram fijne kristalsuiker
1 theelepel bakkersgist
150 gram rijstebloem (tepung beras)
1 ei
1 dl kokoswater (air klapa)
3 1/2 dl dikke kokosmelk (santen asli)
zout
plantaardige olie
(apem-vorm of een poffertjespan
met extra grote holtes)
BEREIDINGSWIJZE
Kneed de tape met de suiker en de
gist door elkaar. Voeg de rijstebloem
en het ei toe en kneed alles tot een
gelijkmatig en glad mengsel.
Giet er met de ene hand geleidelijk
het kokoswater bij en kneed dit t
gelijkertijd met de andere hand circa
10 minuten door het rijstebloem
mengsel tot het een klontvrij en glad
beslag is. Roer de kokosmelk erdoor
met een snufje zout en laat het be
slag ongeveer 45 minuten rusten.
Verhit de apemvorm op halfhoog
vuur en vet hem dun in met de olie.
Vul de holletjes met het beslag en
bak ze rustig tot de poffertjejjj
Draai ze met een satépen om en bak
de andere kant ook lichtbruin en
gaar.
38 Moesson
Moesson #10 april 2010.indd 38
24-03-10
11
:30