'Never saw you look quite so pretty before Never saw you dressed quite so lovely what's more I could hardly wait to keep our date this lovely Easter morning...' culinair Apem (poffers van gegiste cassave) Irving Berlin: Easter Parade, 1933 BENODIGDHEDEN (voor circa 8 stuks) 50 gram gegiste cassave (tape singkong) 75 gram fijne kristalsuiker 1 theelepel bakkersgist 150 gram rijstebloem (tepung beras) 1 ei 1 dl kokoswater (air klapa) 3 1/2 dl dikke kokosmelk (santen asli) zout plantaardige olie (apem-vorm of een poffertjespan met extra grote holtes) BEREIDINGSWIJZE Kneed de tape met de suiker en de gist door elkaar. Voeg de rijstebloem en het ei toe en kneed alles tot een gelijkmatig en glad mengsel. Giet er met de ene hand geleidelijk het kokoswater bij en kneed dit t gelijkertijd met de andere hand circa 10 minuten door het rijstebloem mengsel tot het een klontvrij en glad beslag is. Roer de kokosmelk erdoor met een snufje zout en laat het be slag ongeveer 45 minuten rusten. Verhit de apemvorm op halfhoog vuur en vet hem dun in met de olie. Vul de holletjes met het beslag en bak ze rustig tot de poffertjejjj Draai ze met een satépen om en bak de andere kant ook lichtbruin en gaar. 38 Moesson Moesson #10 april 2010.indd 38 24-03-10 11 :30

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 38