Martabak manis of Terang bulan (gevulde pannenkoekjes) BENODIGDHEDEN (voor circa 12 stuks van zo'n 18-20 cm doorsnee) 1 3/4 dl dunne kokosmelk (santen cair) 1 theelepel bakkersgist 125 gram bloem 75 gram fijne kristalsuiker 1 ei 1 eetlepel zuiveringszout plantaardige olie VOOR DE VULLING: 4 eetlepels grof gemalen pinda's 4 eetlepels chocoladehagelslag 4 eetlepels gecondenseerde melk BEREIDINGSWIJZE Verwarm de kokosmelk in een steelpan tot lauwwarm en klop van het vuur af de gist erdoor tot deze is opgelost Vermeng in een kom de bloem met de suiker, roer het ei en het zuiveringszout erdoor en voeg al roerend geleidelijk het kokosmengsel toe tot de suiker opgelost en het beslag glad is. Laat het afgedekt op een warme plaats ongeveer 30 minuten rijzen. Roer de ingredi- enten voor de vulling door elkaar. Verhit een kleine koekenpan op halfhoog vuur, vet hem in met olie en schep er een lepel beslag in; laat het over de bodem uitlo pen. Schep er voor de pannenkoek gaat rijzen en droog is een eetlepel vulling op. Vouw de pannenkoek dubbel. Maak zo gevulde pan nenkoekjes van al het beslag en de vulling. maart 2010 39 Moesson #10 april 2010.indd 39 24-03-10 11:30

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 39