Martabak manis
of Terang bulan
(gevulde pannenkoekjes)
BENODIGDHEDEN
(voor circa 12 stuks van zo'n 18-20 cm
doorsnee)
1 3/4 dl dunne kokosmelk (santen cair)
1 theelepel bakkersgist
125 gram bloem
75 gram fijne kristalsuiker
1 ei
1 eetlepel zuiveringszout
plantaardige olie
VOOR DE VULLING:
4 eetlepels grof gemalen pinda's
4 eetlepels chocoladehagelslag
4 eetlepels gecondenseerde melk
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de kokosmelk in een steelpan tot
lauwwarm en klop van het vuur af de gist
erdoor tot deze is opgelost
Vermeng in een kom de bloem met de suiker,
roer het ei en het zuiveringszout erdoor en
voeg al roerend geleidelijk het kokosmengsel
toe tot de suiker opgelost en het beslag glad
is. Laat het afgedekt op een warme plaats
ongeveer 30 minuten rijzen. Roer de ingredi-
enten voor de vulling door elkaar.
Verhit een kleine koekenpan op halfhoog
vuur, vet hem in met olie en schep er een
lepel beslag in; laat het over de bodem uitlo
pen. Schep er voor de pannenkoek gaat rijzen
en droog is een eetlepel vulling op. Vouw de
pannenkoek dubbel. Maak zo gevulde pan
nenkoekjes van al het beslag en de vulling.
maart 2010 39
Moesson #10 april 2010.indd 39
24-03-10 11:30