Chocolate cocktail Green-teani Deze cocktail is voor de betere mixers en shakers onder ons. Maak de basis voor deze chocolate cocktail ruim van tevoren, want hij moet een tijdje afkoelen. Maak ook de Thaise basilicum siroop ruim van tevoren! BENODIGDHEDEN: (voor 3 glazen) 1 1/4 cup (300 ml) volle melk 5 oz (150 gr) bittere chocola (in stukjes) 5 a 6 eetlepels pittige Thaise basilicum siroop 1/4 theelepel vanille-extract snufje zout 6 tot 8 basilicumblaadjes per glas cacaopoeder en blaadje basilicum voor garnering VOOR DE PITTIGE THAISE BASILICUMSIROOP: 1 cup (250 ml) water 1 cup (250 gr) suiker 1 bosje Thaise basilicum of anijsbasi- licum (ong. 30 gram) (wanneer niet verkrijgbaar, gebruik gewone basilicum met 1 steranijs) 1 tjabé rawit in ringetjes Giet het water, de suiker, basilicum (ook de stengels) en het pepertje in een sauspannetje. Plaats op halfhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Als de siroop begint te pruttelen, van het vuur afhalen. Laten afkoelen en giet uit in een afsluitbare pot, bewaren in de koelkast. Voor deze groene thee-cocktail, maak je eerst van tevoren je lychee puree en groene thee-extract. BENODIGDHEDEN (voor 1 glas) 3 oz (90 ml) gekoelde groene thee 1 1/2 oz (45 ml) lychee puree 1 lychee 42 Moesson BEREIDINGSWIJZE: Schenk de melk in een sauspannetje en breng het rustig aan de kook, wanneer de melk begint te koken, voeg de stukjes chocola toe, totdat het helemaal is gesmolten. Roer vervolgens de Thaise basilicumsiroop erdoor, het vanille-extract en het zout. Haal van het vuur af en laat he lemaal afkoelen (mag ook een nacht je in de koelkast, maar dan moet je het mengsel daarna weer goed glad doorroeren). Doe de verse Thaise basilicumblaadjes in een cocktail mixer, met twee of drie ijsklontjes en kneus met de cocktailstamper de blaadjes. Voeg 4 1/4 oz (140 ml) van de gekoelde chocoladedrank toe en nog meer ijs. Goed en hard schud den voor zo'n 10 tot 15 seconden en schenk in een cocktailglas. Garne ring: een blaadje basilicum. Wil je het glas eerst versieren met een randje cacaopoeder? Wrijf dan de rand van het glas in met wat eiwit en wentel het glas voorzichtig door de cacaopoeder. Even laten drogen. Moesson #11 mei 2010.indd 42 28-04-10 15:08

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 42