Chocolate cocktail
Green-teani
Deze cocktail is voor de betere
mixers en shakers onder ons. Maak
de basis voor deze chocolate cocktail
ruim van tevoren, want hij moet een
tijdje afkoelen. Maak ook de Thaise
basilicum siroop ruim van tevoren!
BENODIGDHEDEN:
(voor 3 glazen)
1 1/4 cup (300 ml) volle melk
5 oz (150 gr) bittere chocola
(in stukjes)
5 a 6 eetlepels pittige
Thaise basilicum siroop
1/4 theelepel vanille-extract
snufje zout
6 tot 8 basilicumblaadjes per glas
cacaopoeder en blaadje basilicum
voor garnering
VOOR DE PITTIGE THAISE
BASILICUMSIROOP:
1 cup (250 ml) water
1 cup (250 gr) suiker
1 bosje Thaise basilicum of anijsbasi-
licum (ong. 30 gram)
(wanneer niet verkrijgbaar, gebruik
gewone basilicum met 1 steranijs)
1 tjabé rawit in ringetjes
Giet het water, de suiker, basilicum
(ook de stengels) en het pepertje
in een sauspannetje. Plaats op
halfhoog vuur en roer tot de suiker
is opgelost. Als de siroop begint te
pruttelen, van het vuur afhalen.
Laten afkoelen en giet uit in een
afsluitbare pot, bewaren in de
koelkast.
Voor deze groene thee-cocktail, maak
je eerst van tevoren je lychee puree en
groene thee-extract.
BENODIGDHEDEN (voor 1 glas)
3 oz (90 ml) gekoelde
groene thee
1 1/2 oz (45 ml) lychee puree
1 lychee
42 Moesson
BEREIDINGSWIJZE:
Schenk de melk in een sauspannetje
en breng het rustig aan de kook,
wanneer de melk begint te koken,
voeg de stukjes chocola toe, totdat
het helemaal is gesmolten. Roer
vervolgens de Thaise basilicumsiroop
erdoor, het vanille-extract en het
zout. Haal van het vuur af en laat he
lemaal afkoelen (mag ook een nacht
je in de koelkast, maar dan moet je
het mengsel daarna weer goed glad
doorroeren). Doe de verse Thaise
basilicumblaadjes in een cocktail
mixer, met twee of drie ijsklontjes
en kneus met de cocktailstamper de
blaadjes. Voeg 4 1/4 oz (140 ml) van
de gekoelde chocoladedrank toe en
nog meer ijs. Goed en hard schud
den voor zo'n 10 tot 15 seconden en
schenk in een cocktailglas. Garne
ring: een blaadje basilicum.
Wil je het glas eerst versieren met
een randje cacaopoeder? Wrijf dan
de rand van het glas in met wat
eiwit en wentel het glas voorzichtig
door de cacaopoeder. Even laten
drogen.
Moesson #11 mei 2010.indd 42
28-04-10 15:08