Lychee colada culinair Q Een frisse, fruitige cocktail, perfect voor iedereen die rum een beetje te zwaar vindt. Als je geen verse ananassap ge bruikt, vergeet dan niet het pak of blik goed te schudden voor gebruik. BENODIGDHEDEN (voor 1 glas) 1 1/4 oz (52 ml) ananassap 1/2 oz (15 ml) vers geperste jus d'orange 1 theelepel dikke, gezoete kokosmelk 1/4 oz (22 ml) lychee sap 2 a 3 stukjes ananas voor garnering WERKWIJZE: Doe de ingrediënten in een ijskoude cocktailshaker en shake hard en goed Schenk in een ijskoud bevroren cock tailglas en steek 2 of 3 kleine stukjes ananas op de rand (mag ook met cocktailprikker). VOOR DE GROENE THEE: I cup (250 ml) water 1 theelepel losse groene theeblaad jes of 1 zakje groene thee Doe de thee of het theezakje in het kopje, verhit water tot net aan de kook (het mag niet koken!). Schenk het hete water in het kopje; laat de thee 2 a 3 minuten trekken. Verwij der de theeblaadjes of het thee zakje en laat het water afkoelen. VOOR DE LYCHEE PUREE: (voor 500 ml) 1 20 oz (565 gr) blik lychees in siroop 1/2 cup (125 ml) vers geperst ci troensap 1/2 cup (125 g) suiker Mix de lychees met hun siroop, het citroensap en de suiker in een blender. Giet het vocht af en klaar is je lychee puree! BEREIDINGSWIJZE: Doe de groene thee en de lycheepu- ree in een ijskoude cocktailshaker en shake goed en hard 10 tot 15 seconden. Schenk in een gekoeld of bevroren cocktailglas. Doe als ver borgen zoete verrassing de lychee op de bodem van het glas. maart 2010 43 Moesson #11 mei 2010.indd 43 28-04-10 15:08

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 43