Lychee colada
culinair Q
Een frisse, fruitige cocktail, perfect voor
iedereen die rum een beetje te zwaar
vindt. Als je geen verse ananassap ge
bruikt, vergeet dan niet het pak of blik
goed te schudden voor gebruik.
BENODIGDHEDEN
(voor 1 glas)
1 1/4 oz (52 ml) ananassap
1/2 oz (15 ml) vers geperste jus d'orange
1 theelepel dikke, gezoete kokosmelk
1/4 oz (22 ml) lychee sap
2 a 3 stukjes ananas voor garnering
WERKWIJZE:
Doe de ingrediënten in een ijskoude
cocktailshaker en shake hard en goed
Schenk in een ijskoud bevroren cock
tailglas en steek 2 of 3 kleine stukjes
ananas op de rand (mag ook met
cocktailprikker).
VOOR DE GROENE THEE:
I cup (250 ml) water
1 theelepel losse groene theeblaad
jes of 1 zakje groene thee
Doe de thee of het theezakje in het
kopje, verhit water tot net aan de
kook (het mag niet koken!). Schenk
het hete water in het kopje; laat de
thee 2 a 3 minuten trekken. Verwij
der de theeblaadjes of het thee
zakje en laat het water afkoelen.
VOOR DE LYCHEE PUREE:
(voor 500 ml)
1 20 oz (565 gr) blik lychees in siroop
1/2 cup (125 ml) vers geperst ci
troensap
1/2 cup (125 g) suiker
Mix de lychees met hun siroop,
het citroensap en de suiker in een
blender. Giet het vocht af en klaar is
je lychee puree!
BEREIDINGSWIJZE:
Doe de groene thee en de lycheepu-
ree in een ijskoude cocktailshaker
en shake goed en hard 10 tot 15
seconden. Schenk in een gekoeld of
bevroren cocktailglas. Doe als ver
borgen zoete verrassing de lychee
op de bodem van het glas.
maart 2010 43
Moesson #11 mei 2010.indd 43 28-04-10 15:08