Asian cocktails culinair Lemongrass Gimlet bereiding: De cocktailrecepten in dit artikel staan ook in: Asian cocktails; Creative drinks inspired by the east Door Holly Jennings en Christine Leblond Tuttle: 112 pagina's (hardcover) Prijs: 20,80 (Engelstalig) Te bestellen via www.vanstockum.nl of tel 070 - 302 8110. smaak niet sterk genoeg is, laat nog eens staan. Daarna afgieten en weer in een fles bewaren. Indischer kan haast niet: een cocktail met sereh. Gelukkig zit er dan wel weer een flinke scheut gin in! Gebruik een super vers ei voor het eiwit. Ook deze cocktail heeft wat voorberei dingstijd nodig. BENODIGDHEDEN: (per glas) 15 ml sereh puree 45 ml sereh gin 45 ml gin 15 ml eenvoudige siroop 1 eiwit Doe alle ingrediënten in een ijskoude cocktailshaker en shake hard en goed zo'n 10 tot 15 seconden. Serveer in een ijskoud cocktailglas. VOOR DE SEREH PUREE: (voor 200 ml) 2 stengels verse sereh 60 ml 2:1 eenvoudige siroop 60 ml water 60 ml vers geperst citroensap Was, schil en snij de harde uiteinden van de sereh. Kneus het witte binnenste en snijd de sereh in stukken. Doe de stuk ken, samen met de eenvoudige siroop, het water en citroensap in een blender. Pureer tot het een gladde massa is en giet het in een schone pot of fles. VOOR DE SEREH GIN: 5 stengels sereh Fles van 750 ml gin Was, schil en snij de harde uitein den van de sereh. Kneus de witte stengels en doe ze in een schone, glazen karaf met de gin. Laat op kamertemperatuur staan voor 4 tot 5 dagen. Proef. Als de sereh- VOOR DE EENVOUDIGE SIROOP: Een onmisbaar ingrediënt als je Aziatische cocktails wilt maken. Voor een 1:1 verhouding: gebruik 250 ml water op 250 gram suiker, breng het mengsel aan de kook in een steelpan, roer tot de suiker is opgelost, van het vuur halen en af laten koelen. In een fles of kan bewaren in de koelkast. (Voor een 2:1 verhouding, ver dubbel de hoeveelheid suiker.) 44 Moesson Moesson #11 mei 2010.indd 44 28-04-10 15:08

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 44