Asian cocktails
culinair
Lemongrass Gimlet bereiding:
De cocktailrecepten in dit artikel staan ook in:
Asian cocktails; Creative drinks inspired by the east
Door Holly Jennings en Christine Leblond
Tuttle: 112 pagina's (hardcover)
Prijs: 20,80 (Engelstalig)
Te bestellen via www.vanstockum.nl
of tel 070 - 302 8110.
smaak niet sterk genoeg is, laat
nog eens staan. Daarna afgieten
en weer in een fles bewaren.
Indischer kan haast niet: een
cocktail met sereh. Gelukkig
zit er dan wel weer een flinke
scheut gin in! Gebruik een super
vers ei voor het eiwit. Ook deze
cocktail heeft wat voorberei
dingstijd nodig.
BENODIGDHEDEN:
(per glas)
15 ml sereh puree
45 ml sereh gin
45 ml gin
15 ml eenvoudige siroop
1 eiwit
Doe alle ingrediënten in een
ijskoude cocktailshaker en shake
hard en goed zo'n 10 tot 15
seconden. Serveer in een ijskoud
cocktailglas.
VOOR DE SEREH PUREE:
(voor 200 ml)
2 stengels verse sereh
60 ml 2:1 eenvoudige siroop
60 ml water
60 ml vers geperst citroensap
Was, schil en snij de harde
uiteinden van de sereh. Kneus
het witte binnenste en snijd de
sereh in stukken. Doe de stuk
ken, samen met de eenvoudige
siroop, het water en citroensap
in een blender. Pureer tot het een
gladde massa is en giet het in
een schone pot of fles.
VOOR DE SEREH GIN:
5 stengels sereh
Fles van 750 ml gin
Was, schil en snij de harde uitein
den van de sereh. Kneus de witte
stengels en doe ze in een schone,
glazen karaf met de gin. Laat op
kamertemperatuur staan voor 4
tot 5 dagen. Proef. Als de sereh-
VOOR DE EENVOUDIGE SIROOP:
Een onmisbaar ingrediënt als je
Aziatische cocktails wilt maken.
Voor een 1:1 verhouding: gebruik
250 ml water op 250 gram suiker,
breng het mengsel aan de kook
in een steelpan, roer tot de suiker
is opgelost, van het vuur halen
en af laten koelen. In een fles
of kan bewaren in de koelkast.
(Voor een 2:1 verhouding, ver
dubbel de hoeveelheid suiker.)
44 Moesson
Moesson #11 mei 2010.indd 44
28-04-10 15:08