0 culinair Beefsaté met sereh-marinade 38 Moesson BENODIGDHEDEN 500 gram rundvlees van de flank (of naar keuze) satéprikkers, een half uurtje van tevoren in water gedompeld BENODIGDHEDEN VOOR DE SEREH MARINADE (voor 125 ml) 3 eetlepels suiker 4 eetlepels water 1 stengel sereh, ontdaan van de buiten ste lagen en fijngehakt 3 eetlepels fijngehakte sjalotjes 4 fijngehakte teentjes knoflook 1 eetlepel lichte Chinese soyasaus 1 eetlepel vissaus 1/2 theelepel zwarte peper 1/4 theelepel curry poeder BEJpbINGSWIJZE Verhit de suiker samen met 2 eetlepels water in een sauspannetje, laat zachtjes pruttelen totdat het begint te karame- liseren (de vloeistof begint dan gelig te worden). Als je op dit punt een metalen theelepel in de vloeistof steekt en eruit neemt en af laat koelen, moet de vloei stof kleverig en geel worden. Doe dan de overige 2 eetlepelswater erbij en voeg de rest van de ingrediënten toe en haal van het ^uur. af. LaaJ demarinade afkoelen voordat jenem -ajn het vlees toevoegt. Snij het rundvlees'T'ndunne reepjes. van 2,5 cm bij 1,25 cm. Rijg de reepjes vlees- in de lengte op de satépriklkfcr.±eg de satéprikkers ineen grote schaalen doe 'gaar de marinade bij. Laat in de koelkast een uur intrekken. Haal dan de saté uit de marinade en schraap de restjes marinade eraf. Laat in een sauspan de marinade verwarmen en een paar minuten pruttelen. Laat de marinade dan afkoelen. Je kunt hem nu gebruiken om het vlees mee in te strijken tijdens het barbecueën. Vet de barbecue grill in met wat olie en gril in een paar minuut jes het vlees gaar, af en toe insmerend met de ingekookte marinade. Moesson #12 juni 2010.indd 38

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 38