culinair Zoete saté babi met hete limoendip theelepel gemalen koenjit 1 eetlepel plantaardige olie 4 eetlepels vissaus 1 eetlepel lichte Chinese sojasaus 125 ml ongezoete kokosmelk 1 eetlepel lichte Chinese sojasaus 1 theelepel gehakte lombok 1 eetlepel gehakte verse koreander Moesson #12 juni 2010.indd 40 750 gram mals varkensvlees, gesneden in dunne repen van zo'n 2 1/2 bij 7 1/2 cm satéprikkers, een halfuurtje van tevoren ondergedompeld in water. AAR! BENODIGDHEDEN VOOR DE MARINADE: 4 grof gesnipperde knoflookteentjes 2 eetlepels fijngehakte verse ketoem- barwortel of stengels 1 eetlepel goela djawa 1 theelepel cayennepeper BENODIGDHEDEN VOOR D E HETE LIMOENDIP: 1 eetlepel suiker 1 eetlepel vissaus 2 eetlepels limoensap BEREIDINGSWIJZE Oelek de ketoembarWortel, knoflook en suiker tot een pasta, of maal ze fijn^ in een blender. Voeg de rode peper en koenjit toe en blijf oeleken. Voeg de rest van de mgeSÉÏttPfr toe en blijf oeleken. Doe de rnar'rnade en het vlees in een beslagkom^ en laat het een uurtje in de koelkast marineren. Haal dan het vlees uit de marinade en rijg het in de breedte aan de satéprikker. Doe|n een kleine sauspan het restant van de marinade en laat op halfhoog vuur 5 tot 10 minuutjes pruttelen. Laat het dan helemaal afkoelen. Deze afgekoelde, ingekookte marinade kun je gebruiken om het vlees mee in te strijken op de barbecue. Maak nu de hete limoendip. Leg het vlees op de barbecue of grill, die je even van tevoren met olie hebt inge smeerd. Let op dat het niet te hard gaat. Keer regelmatig het vlees en smeer het in met de eerder gekookte marinade. 26-05-10 16:34

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 40