'Het contrast tussen
het gouden krokante
laagje en de fluweelzachte
kokoscrème prikkelt
alle zintuigen'
culinair
Crème brulée van kokos
BENODIGDHEDEN
(voor 4 personen)
500 ml verse room
125 ml dikke kokosmelk
50 gram suiker
6 eierdooiers
2 eetlepels kokoslikeur (bv. Malibu)
4 theelepels suiker
muntblad voor garnering
Moesson #1 juli 2010.indd 38
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de verse room en kokosmelk in een
sauspannetje en verwarm het mengsel
heel langzaam, steeds roerend. Voor het
gaat koken, van het vuur verwijderen.
Klop de suiker en eidooier door elkaar
net zolang tot de suiker is opgelost
en het eigeel luchtig en schuimig is.
Schenk het eigeel vervolgens langzaam
in het warme kokos-room mengsel, blijf
roeren! Zet de pan terug op het vuur en
kook het mengsel ongeveer 1 minuut op
laag vuur, voortdurend roerend.
Doe het mengsel in een beslagkom en
roer de kokoslikeur erdoor. Verdeel het
mengsel dan over 4 kleine ovenschaal
tjes en zet ze in een ovenschaal met
warm water. Bak ze tot het mengsel
is gezet, zo'n 30 a 40 minuten. Laat de
crème brulées afkoelen, strooi er een
theelepel suiker over en karameliseer
dit met een keukenbrandertje. Garne
ren met muntblad. Al!