'Het contrast tussen het gouden krokante laagje en de fluweelzachte kokoscrème prikkelt alle zintuigen' culinair Crème brulée van kokos BENODIGDHEDEN (voor 4 personen) 500 ml verse room 125 ml dikke kokosmelk 50 gram suiker 6 eierdooiers 2 eetlepels kokoslikeur (bv. Malibu) 4 theelepels suiker muntblad voor garnering Moesson #1 juli 2010.indd 38 BEREIDINGSWIJZE Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de verse room en kokosmelk in een sauspannetje en verwarm het mengsel heel langzaam, steeds roerend. Voor het gaat koken, van het vuur verwijderen. Klop de suiker en eidooier door elkaar net zolang tot de suiker is opgelost en het eigeel luchtig en schuimig is. Schenk het eigeel vervolgens langzaam in het warme kokos-room mengsel, blijf roeren! Zet de pan terug op het vuur en kook het mengsel ongeveer 1 minuut op laag vuur, voortdurend roerend. Doe het mengsel in een beslagkom en roer de kokoslikeur erdoor. Verdeel het mengsel dan over 4 kleine ovenschaal tjes en zet ze in een ovenschaal met warm water. Bak ze tot het mengsel is gezet, zo'n 30 a 40 minuten. Laat de crème brulées afkoelen, strooi er een theelepel suiker over en karameliseer dit met een keukenbrandertje. Garne ren met muntblad. Al!

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 38