Kokosijs met goela djawa BENODIGDHEDEN (voor 4 personen) 400 ml melk 180 ml room 1 gekneusd en gerafeld pandanblad of pandan-essence 4 eierdooiers 250 ml kokosmelk 60 gram geschaafde goela djawa of bruine suiker 3 tot 4 eetlepels geraspte kokos, licht geroosterd tot goudbruin BEREIDINGSWIJZE Breng de melk, room en het pandanblad langzaam en almaar roerend aan de kook in een sauspannetje. Wanneer het bijna kookt, van het vuur nemen en 15 minuten laten staan. Verwijder dan het pandanblad. Meng al roerend de eierdooiers en kokos melk in een beslagkom en meng die met een beetje van de hete melk, blijf voortdurend roeren. Giet het geheel vervolgens bij de rest van het hete melk-mengsel. Voeg de goela djawa toe. Kook op halfhoog vuur het mengsel onder voortdurend roeren totdat het een beetje dikker wordt. Dit duurt zo'n drie minuten. Giet het mengsel door een zeef in een kom en laat het afkoelen. Zet het vervolgens in de koelkast en maak er ijs van in een ijsmachine. Geen ijsmachine? Doe het mengsel in een lage, metalen braadslee met aluminiumfolie erover. Zet het anderhalf uur in de vriezer, totdat het mengsel langs de randen bevroren is. Doe het mengsel dan in een foodprocessor en mix de ijskristallen weer glad. Doe het mengsel vervolgens weer in de metalen braadslee met aluminiumfolie erop en laat het zo'n twee uur invriezen. Haal een half uurtje voor het serveren het kokosijs uit de vriezer en laat op temperatuur komen in de koelkast. Garneer met de geraspte, geroosterde kokos. juli 2010 39 Moesson #1 juli 2010.indd 39

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 39