O culinair Crispy tahoe met donkere ketjap BENODIGDHEDEN: 2 eetlepels donkere Chinese soyasaus (ketjap manis mag natuurlijk ook, maar gebruik dan minder honing) 2 eetlepels honing 1 theelepel rijstazijn 1 theelepel sambal oelek 1 blok tahoe >1 2 eetlepels plataardige olie 1 eetlepel gesnipperde knoflook 1 verse rode lombok, ontdaan van zaad en zaadlijsten en in reepjes gesneden 1 lente-ui ■WERKWIJZE: Meng in/een kóm de soyasaus, honing, rijstazijn en sambal oelek en laat even staan. Snij het blok tahoe in plakken van ongeveer één centimeter dik. Leg de plak tussen een theedoek en druk voorzichtig overtollig vocht eruit. Verhit in een wok of wadjan op hoog vuur een laag olie die de bodem precies bedekt. Laat de plakken tahoe^oorzichtig in de pan glijden, ze mogen elkaar niet raken. Frituurde tahoe tot goudbruin en draai de plakken dan voorzichtig om en frituur de andere kant. Haal de plakken uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Leg ze vervolgens op een bord. Verwijder de olie uit de pan; op ongeveer 1 eetlepel na. Zet het vuur middelhoog. Voeg defijngesnipperde knoflook toe en laat 30 sjconden fruiten, pas op voorBanbranden. Voeg dan deBSys Soeenlaat die een half miiüHjmeekoken, totdat ie ietsje is inge dikt. Schenk de warme saus over de tahoe en serveer direct. Garneer met de lombok en lente-ui. Ook zulke groene lente-ui krulletjes maken als op de foto? Gebruik een scherp keuken mes om superdunne reepjes van de lente-ui te snijden. Dompel de reepjes 10 minuten in ijskoud water en dep ze vervolgens droog. Al! 36 Moesson Moesson #2 augustus 2010.indd 36 29-07-10 11:58

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 36