O culinair
Crispy tahoe met donkere ketjap
BENODIGDHEDEN:
2 eetlepels donkere Chinese soyasaus
(ketjap manis mag natuurlijk ook, maar
gebruik dan minder honing)
2 eetlepels honing
1 theelepel rijstazijn
1 theelepel sambal oelek
1 blok tahoe >1
2 eetlepels plataardige olie
1 eetlepel gesnipperde knoflook
1 verse rode lombok, ontdaan van zaad en
zaadlijsten en in reepjes gesneden
1 lente-ui
■WERKWIJZE:
Meng in/een kóm de soyasaus, honing,
rijstazijn en sambal oelek en laat even staan.
Snij het blok tahoe in plakken van ongeveer
één centimeter dik. Leg de plak tussen een
theedoek en druk voorzichtig overtollig vocht
eruit. Verhit in een wok of wadjan op hoog
vuur een laag olie die de bodem precies
bedekt. Laat de plakken tahoe^oorzichtig in
de pan glijden, ze mogen elkaar niet raken.
Frituurde tahoe tot goudbruin en draai de
plakken dan voorzichtig om en frituur de
andere kant. Haal de plakken uit de pan en
laat ze op keukenpapier uitlekken. Leg ze
vervolgens op een bord.
Verwijder de olie uit de pan; op ongeveer 1
eetlepel na. Zet het vuur middelhoog. Voeg
defijngesnipperde knoflook toe en laat
30 sjconden fruiten, pas op voorBanbranden.
Voeg dan deBSys Soeenlaat die een half
miiüHjmeekoken, totdat ie ietsje is inge
dikt. Schenk de warme saus over de tahoe
en serveer direct. Garneer met de lombok en
lente-ui.
Ook zulke groene lente-ui krulletjes maken
als op de foto? Gebruik een scherp keuken
mes om superdunne reepjes van de lente-ui
te snijden. Dompel de reepjes 10 minuten in
ijskoud water en dep ze vervolgens droog. Al!
36 Moesson
Moesson #2 augustus 2010.indd 36
29-07-10 11:58