Supersnel stoofpotje met tahoe u (ook lekker in het najaar) - .J*. BENODIGffl 1 eetlepel plantaardige olie 3 teentjes fijngesnipperde knoflook 250 gram dungesneden plakjes mals rundvlees 1 liter zelfgemaakte of kant-en-klare groenten-, runder- of kippenbouillon 8 shiitake paddenstoelen 2 a 3 eetlepels chilivlokken (naar smaak aanpassen) 1 eetlepel lichte Chinese soyasaus 500 gram tahoe, in flinke blokken gesneden 4 eieren 1 theelepel sesamolie 2 lente-uien, jullienne gesneden stukjes -van jo'n 4 centimeter Ongeveer twee a drie eetlepels gekookte ^wfttecUst in eHrkommetje it een flinke pan op middelhoog vuur. ^jVoeg de olie toe wanneer de pan heet is en lait de oT| de bodem van de pan bedekken Voeg daHe fijngesnipperde knoflook toe. en laat die ongeveer 30 seconden fruiten. Voeg deldungesneden plajsTnindvleis^ae en roetb^^die on geveer een minuut tot goudbruin. Giet Is de^ouillon in 'fle pan, voeg de padden stoelen toe, de chilivlokken en de ketjap. Zet het vuur hoog en laat de soep koken. Voeg voorzichtig de blokken tahoe toe en laat de soep flink doorkoken. Proef en voeg eventueel nog wat chilivlok ken of ketjap toe naar smaak. Zet het vuur lager, sla de eieren stuk en laat ze voorzichtig in de soep glijden, totdat het eiwit wit is, maar de eidooier nog een beetje zacht. Zet het vuur uit en verdeel het stoofpotje over de 4 kom men, bovenop dewdte 'rijst. Druppel wat sesamolie erover en garneer met de lente-ui. Voor een vegetarische.yariant: gebruik een mix van verschillende paddenstoe len. Zin in zeevruchten? Vervang net, rundvlees door 8 grote garnalen eneen"*- handvoTverse mosselen die je net voor -hete*a-an h8j'gerecht toevoeg Moesson #2 augustus 2010.indd 37 augustus 2010 37 29-07-10 11:58

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 37