Supersnel stoofpotje
met tahoe
u
(ook lekker in het najaar)
- .J*.
BENODIGffl
1 eetlepel plantaardige olie
3 teentjes fijngesnipperde knoflook
250 gram dungesneden plakjes mals
rundvlees
1 liter zelfgemaakte of kant-en-klare
groenten-, runder- of kippenbouillon
8 shiitake paddenstoelen
2 a 3 eetlepels chilivlokken
(naar smaak aanpassen)
1 eetlepel lichte Chinese soyasaus
500 gram tahoe, in flinke blokken
gesneden
4 eieren
1 theelepel sesamolie
2 lente-uien, jullienne gesneden stukjes
-van jo'n 4 centimeter
Ongeveer twee a drie eetlepels gekookte
^wfttecUst in eHrkommetje
it een flinke pan op middelhoog vuur.
^jVoeg de olie toe wanneer de pan heet
is en lait de oT| de bodem van de pan
bedekken Voeg daHe fijngesnipperde
knoflook toe. en laat die ongeveer 30
seconden fruiten. Voeg deldungesneden
plajsTnindvleis^ae en roetb^^die on
geveer een minuut tot goudbruin. Giet Is
de^ouillon in 'fle pan, voeg de padden
stoelen toe, de chilivlokken en de ketjap.
Zet het vuur hoog en laat de soep koken.
Voeg voorzichtig de blokken tahoe toe
en laat de soep flink doorkoken. Proef
en voeg eventueel nog wat chilivlok
ken of ketjap toe naar smaak. Zet het
vuur lager, sla de eieren stuk en laat ze
voorzichtig in de soep glijden, totdat
het eiwit wit is, maar de eidooier nog
een beetje zacht. Zet het vuur uit en
verdeel het stoofpotje over de 4 kom
men, bovenop dewdte 'rijst. Druppel
wat sesamolie erover en garneer met de
lente-ui.
Voor een vegetarische.yariant: gebruik
een mix van verschillende paddenstoe
len. Zin in zeevruchten? Vervang net,
rundvlees door 8 grote garnalen eneen"*-
handvoTverse mosselen die je net voor
-hete*a-an h8j'gerecht toevoeg
Moesson #2 augustus 2010.indd 37
augustus 2010 37
29-07-10 11:58