STEAMY
culinair
Tahoe met wilde spinazie
The Steamy
Kitchen cookbook
Door Jaden Hair
BENODIGDHEDEN:
1 1/2 eetlepel lichte Chinese soyasaus
1 theelepel maïzena
2 eetlepels water
1 theelepel sesamolie
Flinke snuf witte peper
(zwart mag ook)
Flinke snuf suiker
1 eetlepel plantaardige olie
3 teentjes fijngehakte knoflook
250 gram verse (liefst wilde) spinazie
Flinke snuf zout
500 gram in dobbelstenen van 2.5 cm
gesneden verse tahoe
WERKWIJZE:
Mix in een beslagkom de ketjap, maïzena,
water, sesamolie, peper en suiker.
Doe de olie in een wadjan of wok, samen met
de knoflook. Laat de olie en knoflook zachtjes
verwarmen op halfhoog vuur. Wanneer de
olie heet is en de knoflook zijn geur afgeeft,
doe dan de spinazie in de pan en roerbak de
spinazie om en om. Strooi dan het zout over
de spinazie en roerbak nog eens een seconde
of dertig.
Voeg de blokjes tahoe toe en schenk de saus
gelijkmatig in de pan. Roer niet teveel in de
pan, dan kan de tahoe verbrokkelen. Draai
het vuur laag, doe een deksel op de pan en
laat het gerecht nog een minuutje koken.
38 Moesson
Tuttle: 160 pagina's (gebonden)
ISBN: 978 0 8048 4028 6
Prijs: 27,40
Tsteamy
[kitchen
L .com i
101 Asian Recipes Simple Enough for Tonight's Dinner
Moesson #2 augustus 2010.indd 38
29-07-10 11 58