STEAMY culinair Tahoe met wilde spinazie The Steamy Kitchen cookbook Door Jaden Hair BENODIGDHEDEN: 1 1/2 eetlepel lichte Chinese soyasaus 1 theelepel maïzena 2 eetlepels water 1 theelepel sesamolie Flinke snuf witte peper (zwart mag ook) Flinke snuf suiker 1 eetlepel plantaardige olie 3 teentjes fijngehakte knoflook 250 gram verse (liefst wilde) spinazie Flinke snuf zout 500 gram in dobbelstenen van 2.5 cm gesneden verse tahoe WERKWIJZE: Mix in een beslagkom de ketjap, maïzena, water, sesamolie, peper en suiker. Doe de olie in een wadjan of wok, samen met de knoflook. Laat de olie en knoflook zachtjes verwarmen op halfhoog vuur. Wanneer de olie heet is en de knoflook zijn geur afgeeft, doe dan de spinazie in de pan en roerbak de spinazie om en om. Strooi dan het zout over de spinazie en roerbak nog eens een seconde of dertig. Voeg de blokjes tahoe toe en schenk de saus gelijkmatig in de pan. Roer niet teveel in de pan, dan kan de tahoe verbrokkelen. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het gerecht nog een minuutje koken. 38 Moesson Tuttle: 160 pagina's (gebonden) ISBN: 978 0 8048 4028 6 Prijs: 27,40 Tsteamy [kitchen L .com i 101 Asian Recipes Simple Enough for Tonight's Dinner Moesson #2 augustus 2010.indd 38 29-07-10 11 58

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 38