Sushi van nasi merah en tempeh WeRkW|Ie: A touch of tropical spice 40 Moesson BENODIGDHEDEN: 2 eetlepels olie 1 kleine sjalot, fijngesnipperd 1 teentje knoflook, fijngesnipperd 1 tjabé rawit, van zaad en zaadlijsten ont daan en fijngehakt 1 stuk tempeh (60 gram) in kleine reepjes gesneden en gefrituurd 2 eetlepels ketjap manis 2 theelepels oestersaus 1 theelepel geschaafde goela djawa 1/2 theelepel zout Het vocht van 1 eetlepel assem opgelost in 2 eetlepels warm water en uitgeknepen 50 gram fijngesneden komkommer 100 gram ongekookte rode of bruine rijst, vervolgens gekookt 75 gram gekookte sushi rijst 2 norivellen van 18 bij 21 cm Verhit de olie in een wok en voeg het sjalotje, de knoflook en de tjabé rawit toe. Roerbak het mengsel ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de stukjes tempeh toe, de ketjap manis, de oester saus, de goela djawa, het zout en assem water en roer totdat het vocht ingedikt is, ongeveer 2 minuutjes. Haal de kruiden dan met een lepel met gaatjes uit de pan, zodat de olie achterblijft. Laat het kruidenmeng sel afkoelen, zet even opzij. Vermeng vervolgens de rode rijst met de sushirijst. Leg een norivel op een schoon werkblad en verspreid de helft van het kruidenmengsel horizontaal in het midden van de norirol, samen met de stripjes kom kommer. Rol het norivelletje strak op en plak dicht met behulp van je natte vingers. Maak je handen nat. Leg een vel huishoud- folie over een sushimatje en gebruik een lepel om in een laagje het rijstmengsel in een rechthoek van 13 bij 18 centimeter lang goed aan te drukken. Leg het net gemaakte tempeh-norirolletje in het midden van de rijst en rol met behulp van het matje de rijst mooi om het norirolletje. Gebruik de andere helft van de ingrediënten om nog een sushirol te maken. Verwijder het huishoudfolie en snijd met een scherp mes de rol in 5 a 6 stukken. Deze gerechten staan ook in: A touch of tropical spice Tuttle: 144 pagina's (hardcover) ISBN: 978 0 8048 4081 1 Prijs: 32,90 Verkrijgbaar via www.moesson.com klik op 'Indische boeken' Of bel Van Stockum: 070 - 302 81 10 From ChiM Crab to Laksa 75 Easy-to-Prepare Dishes from Tropical Asia Moesson #3 september 2010.indd 40 26-08-10 11:09

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 40