Ajam peteh ketjap
Moesson #4 oktober 2010.indd 36
(pittige kipreepjes met
petehbonen en ketjap)
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
22-09-10 19:07
36 Moesson
INGREDIËNTEN:
3 eetlepels zonnebloemolie
200 gram kipfilet, in dunne reepjes
100 gram petehbonen,
in tweeën gesneden
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2 blaadjes djeroek poeroet
1 eetlepel sambal oelek
Peper en zout naar smaak
1 eetlepel suiker
3 eetlepels ketjap manis
1 rodejpmbok, in dunne ringetjes gesneden
WERKWIJZE:
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de
reepjes kipfilet gaar in de olie, samen met
dedetehbonen,uisnippers, knoflook en
jlWifcdrs Voegde sambal tqe en h
.'„brerfg opsma^kmet»zout pfep.er«£uiker
en ketjap. Strooi er de ringetjes rode lom
bok over. Lekker met rijst en dadar djawa.