culinair 0 Ikan tjolo-tjolo (tonijn in pittige ketjapsaus) Bereidingstijd: ca. 20 minuten INGREDIËNTEN: 3 eetlepels zonnebloemolie 500 gram tonijnfilet, in 4 stukken gesne den 1 teentje knoflook, geperst 300 ml ketjap manis Sap van 2 limoenen 1 rode ui, gesnipperd 1 grote tomaat, in blokjes gesneden 2 rawits, in dunne ringetjes gesneden WERKWIJZE: Verhit de olie in een koekenpan. Bak de stukken tonijn 2 minuten per kant. Haal ze uit de pan. Schep de knoflook in de pan en bak even glazig. Schenk ketjap en limoensap erbij en breng alles aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer uisnippers, tomaatblokjes en peperringe tjes erdoor. Snijd de vis in plakjes, leg ze op een schaal en schenk de saus erover. Lekker met witte rijst. oktober 2010 Moesson #4 oktober 2010.indd 37

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 37