culinair 0
Ikan tjolo-tjolo
(tonijn in pittige ketjapsaus)
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
INGREDIËNTEN:
3 eetlepels zonnebloemolie
500 gram tonijnfilet, in 4 stukken gesne
den
1 teentje knoflook, geperst
300 ml ketjap manis
Sap van 2 limoenen
1 rode ui, gesnipperd
1 grote tomaat, in blokjes gesneden
2 rawits, in dunne ringetjes gesneden
WERKWIJZE:
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de
stukken tonijn 2 minuten per kant. Haal
ze uit de pan. Schep de knoflook in de
pan en bak even glazig. Schenk ketjap
en limoensap erbij en breng alles aan de
kook. Haal de pan van het vuur en roer
uisnippers, tomaatblokjes en peperringe
tjes erdoor. Snijd de vis in plakjes, leg ze
op een schaal en schenk de saus erover.
Lekker met witte rijst.
oktober 2010
Moesson #4 oktober 2010.indd 37