Boekoe kita
Daging ketjap
door Mirjam van der Rijst
en Harold Pereira
Terra Lannoo:
317pagina's (hardcover)
(lamsvlees in ketjapsaus)
Bereidingstijd: ca. 60 minuten
INGREDIËNTEN:
4 eetlepels zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
400 g lamsfilet, in kleine blokjes
gesneden
100 ml ketjap manis
Sap van 1 citroen
Zout en peper naar smaak
WERKWIJZE:
Verhit de olie in een koekenpan en bak
ui en knoflook glazig. Schep de vlees
blokjes in de pan en bak ze op hoog
vuur bruin. Voeg ketjap, citroensap,
zout en peper toe en laat alles 45 mi
nuten zachtjes sudderen. Lekker met
seroendeng, komkommer en rijst.
Deze gerechten staan ook in het ongelofelijk prachtige en liefdevolle
Indische kookboek Boekoe kita. Met zijn ouders Keng en Joyce als
inspiratiebron, fotografeerde Harold Pereira en schreef Mirjam van
der Rijst (what's in a name?) de lekkerste en herkenbaarste gerech
ten van bekende en minder bekende Indische families. Boekoe kita is
genomineerd voor het beste Nederlandse kookboek van 2010!
ISBN: 978 90 8989 2294
Prijs: 34,95
Authentieke Indische
familierecepten en verhalen
38 Moesson
Op www.kookboekvanhetjaar.nl kun je stemmen op dit prachtige
eerbetoon aan Indische mensen en hun keuken.
Moesson #4 oktober 2010.indd 38
22-09-10 19:07