Boekoe kita Daging ketjap door Mirjam van der Rijst en Harold Pereira Terra Lannoo: 317pagina's (hardcover) (lamsvlees in ketjapsaus) Bereidingstijd: ca. 60 minuten INGREDIËNTEN: 4 eetlepels zonnebloemolie 2 uien, gesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst 400 g lamsfilet, in kleine blokjes gesneden 100 ml ketjap manis Sap van 1 citroen Zout en peper naar smaak WERKWIJZE: Verhit de olie in een koekenpan en bak ui en knoflook glazig. Schep de vlees blokjes in de pan en bak ze op hoog vuur bruin. Voeg ketjap, citroensap, zout en peper toe en laat alles 45 mi nuten zachtjes sudderen. Lekker met seroendeng, komkommer en rijst. Deze gerechten staan ook in het ongelofelijk prachtige en liefdevolle Indische kookboek Boekoe kita. Met zijn ouders Keng en Joyce als inspiratiebron, fotografeerde Harold Pereira en schreef Mirjam van der Rijst (what's in a name?) de lekkerste en herkenbaarste gerech ten van bekende en minder bekende Indische families. Boekoe kita is genomineerd voor het beste Nederlandse kookboek van 2010! ISBN: 978 90 8989 2294 Prijs: 34,95 Authentieke Indische familierecepten en verhalen 38 Moesson Op www.kookboekvanhetjaar.nl kun je stemmen op dit prachtige eerbetoon aan Indische mensen en hun keuken. Moesson #4 oktober 2010.indd 38 22-09-10 19:07

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 38