Ritja-ritja 38 Moesson INGREDIËNTEN: 650 gram speklapjes (circa 6), in blokjes gesneden 2 tenen knoflook, geperst Zout naar smaak 3 eetlepels zonnebloemolie 1 grote ui, gesnipperd 4 tomaten, in stukjes gesneden 1 serehstengel, in stukken gesneden 4 djeroekblaadjes 2 cm djahé, geschild en fijngesneden 1 eetlepel suiker 1 vleesbouillontablet, verkruimeld 1 theelepel sambal oelek BEREIDING Wrijf de speklapblokjes in met knoflook en bestrooi ze met zout. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de speklapblokjes in circa 10 minuten bruin en knap perig. Voeg de uisnippers toe en bak ze 5 minuten mee. Schep tomaat, sereh, djeroekblaadjes, djahé, suiker, bouillontablet en sambal erbij en laat het vlees op een laag vuur in circa 20 minuten gaar stoven. Dit gerecht is heerlijk bij witte rijst, wat seroendeng en atjar van komkommer. (knapperige speklapjes in geurige tomatensaus) Vleesgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: circa 45 minuten Moesson #5 november 2010.indd 27-10-10 17:34

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 38