Ritja-ritja
38 Moesson
INGREDIËNTEN:
650 gram speklapjes (circa 6),
in blokjes gesneden
2 tenen knoflook, geperst
Zout naar smaak
3 eetlepels zonnebloemolie
1 grote ui, gesnipperd
4 tomaten, in stukjes gesneden
1 serehstengel, in stukken gesneden
4 djeroekblaadjes
2 cm djahé, geschild en fijngesneden
1 eetlepel suiker
1 vleesbouillontablet, verkruimeld
1 theelepel sambal oelek
BEREIDING
Wrijf de speklapblokjes in met knoflook en bestrooi ze
met zout. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak
de speklapblokjes in circa 10 minuten bruin en knap
perig. Voeg de uisnippers toe en bak ze 5 minuten mee.
Schep tomaat, sereh, djeroekblaadjes, djahé, suiker,
bouillontablet en sambal erbij en laat het vlees op een
laag vuur in circa 20 minuten gaar stoven. Dit gerecht
is heerlijk bij witte rijst, wat seroendeng en atjar van
komkommer.
(knapperige speklapjes in
geurige tomatensaus)
Vleesgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: circa 45 minuten
Moesson #5 november 2010.indd
27-10-10 17:34