Lemper ajam A culinair Soomze^miauen. ,Lekker met sambal oelek. Moesson #5 november 2010.indd 39 27-10-10 17:34 (kleefrijstrolletjes met kipvulling) Bereidingstijd: circa 75 minuten INGREDIËNTEN: (voor circa 8 stuks) 250 gram ketan 25 gram santen 1/2 theelepel zout (voor de vulling) 2 uien, gesnipperd 3 teentjes knoflook (geperst) 1 theelepel ketoembar 1/2 theelepel djintan 1/2 theelepel koenjit 4 kemirinoten, gepoft en fijngemaakt 1/2 theelepel laos 2 eetlepels zonnebloemolie 200 gram gekookte kipfilet, in kleine stukjes gesneden 25 gram santen 1 serehstengel, gekneusd 8 stukjes pisangblad van 15 x 25 cm WERKWIJZE: Schep de ketan in een pan en schenk er 400 ml water bij. Breng aan de kook, roer santen en zout erdoor, zet het vuur laag en laat de ketan zachtjes in circa 20 minu ten gaarkoken. Laat de rijst afkoelen. Maak ondertussen de vulling: maal uien, knoflook, ketoembar, djintan, koenjit, kemiri's en laos fijn in een vijzel. Verhit de olie in een koekenpan en bak het kruiden mengsel glazig. Voeg stukjes kip, santen, serehstengel en 3 eetlepels water toe en laat de kip circa 10 minuutjes zachtjes bakken. Haal de sereh eruit. Verdeel de rijst met natte handen in 8 porties en maak hiervan op een nat bord rechthoekige bedjes. Leg op elk bedje ongeveer twee eetlepels van de kipvul ling (in een streep over de lengte van de rijst) en rol de rijst tot een mooie lemper. Wikkel elke lemper in een stukje pisang blad en leg ze in een stoommand of -pan.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2010 | | pagina 39